Madagaskar (keskustelu)

9.6.2011

Arvoisa puhemies, maaliskuisen vallankaappauksen jälkeinen poliittinen epävakaus ja humanitaarisen tilanteen heikkeneminen värittävät yhä vahvemmin madagaskarilaisten arkea. Poliittisen kriisin myötä heillä on yhä enemmän vaikeuksia saada peruselintarvikkeita, vettä, hygieniatuotteita sekä terveyspalveluita.

Nykyiset valtaapitävät ovat laittomasti monopolisoineet niin toimeenpanevan, lakiasäätävän kuin juridisenkin vallan sekä ottaneet median kontrolliinsa. Maan turvallisuuspalvelut ovat syyllistyneet väkivaltaan kansalaisia kohtaan. Useita aktiivisia kansalaisia on vangittu poliittisista syistä ja entiset poliittiset johtohahmot ovat joutuneet pakenemaan maasta.

Meneillään olevia neuvotteluita on puskettava nopeasti eteenpäin ja etsittävä tietä perustuslaillisen järjestyksen palauttamiseen. Ihmisoikeusloukkaukset vaativat puolueetonta tutkimusta. EU:n on lisättävä humanitaarista apua Madagaskarille ja kohdennettuja sanktioita on jatkettava, kunnes poliittiseen kriisiin on saatu ratkaisu.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *