Korhola jatkaa FSF:n puheenjohtajana

8.1.2010

MEP Eija-Riitta Korhola jatkaa ihmisoikeusjärjestö First Step Forumin puheenjohtajana. Berliinissä vuosikokoustaan 7.-9.01.10 pitänyt FSF on toiminut vuodesta 2002. Järjestön neuvonantajana toimii mm. Norjan entinen pääministeri Kjell-Magne Bondevik, ja euroedustajista sen jäseniä ovat Puolan entinen pääministeri ja parlamentin puhemies Jerzy Buzek sekä Catherine Stiehler Skotlannista. Muita tunnettuja jäseniä ovat mm. Viron entinen pääministeri Mart Laar ja CDU:n puoluesihteeri kansanedustaja Hermann Gröhe sekä Ruotsin parlamentin jäsen ja pan-eurooppalaisen liikkeen aktiivi Valburga Habsburg-Douglas.

Uskonnonvapauskysymyksiin ja vähemmistöjen asemaan erikoistuva kansainvälinen First Step Forum perustettiin vuonna 2002 Berliinissä ja on diplomaattien, poliitikkojen, lakimiesten ja toimittajien yhteistyöverkosto, joka pyrkii puuttumaan uskonnollisista jännitteistä syntyviin ongelmiin jo niiden varhaisvaiheessa. Se pyrkii tunnistamaan sosiaalisia ja poliittisia trendejä, jotka saattavat toimia ensiaskeleina kohti uskonnonvapauden ja ihmisoikeuksien kaventumista. Kuluvana vuonna FSF toimii yhteistyössä mm. Pakistanin ja Etelä-Sudanin hallitusten kanssa.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *