Kiitos kaikille tukijoille ja äänestäjille

7.6.2009

Miten tahansa vaalitulosta tulkitseekin, yksi on varmaa: teitä jokaista tarvittiin ja jokainen ääni oli ratkaiseva ääni. Sydämellinen kiitos luottamuksesta ja tehdystä työstä, joka palkittiin tässä jännitysnäytelmässä. Kaikki se ahkera jalkatyö, luukutus ja kampanjointi tekstiviestein ja sähköpostilla todella kannatti.

Osasin ennakoida äänimäärän merkittävää kasvua, sillä vaalikentiltä tullut innostunut palaute oli selkeästi runsaampaa kuin edellisillä kerroilla. Äänimäärä oli suuri, noin 50 prosentin kasvu edellisestä: se nousi 35 285 äänestä 51 211 ääneen. Se on valtava tulos. Erityisen upeaa oli huomata, että kannatus kasvoi juuri siellä, missä te teitte kovaa työtä: Helsinki, Vantaa, Espoo, Keski-Uusimaa, Pori, Turku, Tampere, Oulun ja Ylivieskan seutu, Vaasa lukuisten muiden paikkakuntien joukossa.

Tiesin, ettei voitto ole itsestäänselvyys. Kun edelliskerralla haasteena oli selättää gallupit, jotka eivät antaneet mahdollisuuksia, nyt ongelma tuntui päinvastaiselta. Pidettäisiinkö minua liian varmana läpimenijänä, pohdimme. Viimeisinä päivinä moni sanoi, että sinä menet läpi kuitenkin, ja kertoi ketä aikoo äänestää työtoverikseni.

Tuloksen odottaminen oli poikkeuksellisen jännittävää. Minä uskoin todella, että niin on hyvä kuin käy, mutta ongelma oli ettemme vähään aikaan tienneet, mikä oli se tulos, jonka kanssa elää.

Kokoomuksen niukka tappio neljännestä paikasta jäi tietenkin kaivelemaan. Me toden totta olisimme ansainneet sen tuolla annatusprosentilla. Mutta kaikkensa teki ainakin tämä tiimi. Aika vähän voi jättää jossittelun puolelle, enkä tiedä, mitä olisimme enää voineet tehdä ahkerammin ati antautuneemmin.

Niin on hyvä kuin käy. Tämä oli yhteinen voitto ja nyt on juhlan aika. Ja levon jälkeen käyn kiitollisena työhön.

Eija-Riitta

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *