Tony veti välistä – ja suututti Gordonin

5.2.2009

Terveisiä Washingtonista. Kerroin eilisessä blogissani Tony Blairin olleen Washingtonin rukousaamiaisen pääpuhuja ja raportoin muutamia otteita hänen puheensa sisällöstä (koko puhe tässä) – joka muuten oli loistava. Tämän päivän brittilehdet

Tämän päivän brittilehdet (mm. Guardian, Daily Telegraph) kohisevat siitä, kuinka tuo kettu Tony meni varastamaan shown maailman johtajien nenän edestä onnistuttuaan olemaan ensimmäinen eurooppalainen huippupoliitikko, joka pääsi kättelemään Obamaa. Etenkin Britannian pääministeri Gordon Brownin kerrotaan olleen loukkaantunut tilanteesta, eikä sitä auta, että Obama kutsui Blairia oikein hyväksi ystäväkseen ja kiitti tämän elettä tulla paikalle.

Harmi ei koske vain Brownia. Seikka saattaa ketuttaa myös Merkeliä ja Sarkozya, joiden arvellaan kilpailevan siitä, kuka on Obaman kutsulistalla ensimmäisenä.

Ei kannata kadehtia. Olisivat tulleet paikalle, niin olisivat itse päässeet toteamaan, miten usko voi yhdistää ihmisiä. Se on varsin yksinkertaista. Ja ellei Obama uusi pestiään, neljän vuoden päästä Washingtonissa helmikuun ensimmäisenä torstaina on uusi mahdollisuus ehtiä ensin.

Linkki Daily Telegraphin uutiseen.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *