Korhola jatkaa First Step Forumin puheenjohtajana

9.1.2009

MEP Eija-Riitta Korhola jatkaa ihmisoikeusjärjestö First Step Forumin puheenjohtajana. Helsingissä ja Tukholmassa vuosikokoustaan 8.-10.01.09 pitänyt FSF on toiminut vuodesta 2002. Järjestön neuvonantajana toimii mm. Norjan entinen pääministeri Kjell-Magne Bondevik, ja euroedustajista sen jäseniä ovat Puolan entinen pääministeri Jerzy Buzek sekä Catherine Stiehler Skotlannista. Muita jäseniä ovat mm. Viron entinen pääministeri Mart Laar ja ministeri Hermann Gröhe Angela Merkelin kabinetista.

Uskonnonvapauskysymyksiin erikoistuva kansainvälinen First Step Forum perustettiin vuonna 2002 Berliinissä ja on diplomaattien, poliitikkojen, lakimiesten ja toimittajien yhteistyöverkosto, joka pyrkii puuttumaan uskonnollisista jännitteistä syntyviin ongelmiin jo niiden varhaisvaiheessa. Se pyrkii tunnistamaan sosiaalisia ja poliittisia trendejä, jotka saattavat toimia ensiaskeleina kohti uskonnonvapauden ja ihmisoikeuksien kaventumista. FSF on toiminut yhteistyössä mm. Pakistanin hallituksen kanssa vähemmistökysymyksissä sekä Marokon ja Polisarion kanssa Länsi-Saharan kriisissä.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *