Turkin kristittyjen murhat olivat vuosien propagandan hedelmää

19.4.2007

Tiistaina Malatiyassa, Itä-Turkissa tehty raaka kristittyjen työntekijöiden murha ei ole herättänyt suurta huomiota Suomessa, ei valitettavasti myöskään suomalaispoliitikkojen keskuudessa. Muualla maailmassa se on ollut iso uutinen. Nyt näyttää, että murhan taustalla on paljon enemmän kuin yksittäisten nuorukaisten uskonnollinen hurmos.

Viisi 19-20 vuotiasta muslimiopiskelijaa tunkeutui pienen kristillisen kustantamon toimistoon, sitoi kolme miestä käsistä ja jaloista tuoleihin ja kidutti heitä ja lopulta leikkasi heiltä kaikilta kurkun auki. Yksi murhatuista oli saksalainen 46-vuotias perheenisä, jolla oli kolme kouluikäistä lasta. Hänen ruumiissaan oli vajaat 160 veitsenhaavaa. Turkkilainen 30-vuotias pastori ja kahden lapsen isä kuoli ilmeisesti myös ennen sairaalaan pääsyä. Kolmas, turkkilainen hänkin, oli tulossa toimistoon ja aavisteli ennen oven aukaisemista jotain pahaa tapahtuvan ja kutsui poliisin. Nämä tulivatkin niin nopeasti, että murhaajat saatiin melko pian kiinni. Yksi heistä yritti karata hyppäämällä 3. kerroksesta ja loukkasi itsensä pahasti.

Turkissa vuosikausia työskennelleen luterilaisen seurakunnan suomalaispastorin mukaan murhaa edelsi vuosikausien propaganda koko Turkissa ja erityisesti Malatiassa kristittyjä ja varsinkin lähetyssaarnaajia vastaan. Propagandaan osallistui media kaikissa muodoissaan, viranomaiset, poliisi, kuvernööri, imaamit ja opettajat. Samaa propagandaa suolletaan Istanbulissakin. "Lähetyssaarnaajat pyrkivät jakamaan Turkin ja siten pääsemään sen suurista mineraalivaroista osallisiksi". Kristityt leimataan hämärien juonittelijoiden ja sionistisen maailmanhallinta-salaliiton kätyreiksi, jotka käyttävät milloin kommunismia, milloin vapamuurariutta, milloin rahaa, milloin kauniita naisia aseina myyräntyössään.

Nyt Turkissa ollaan kauhuissaan tämän propagandan hedelmistä, pastori kuvailee. ”Jotain varmasti muuttuu ihmisten mielissä, mutta tuskin kuitenkaan kovin syvällisesti ja pitkäksi aikaa. On silti ollut jonkinlainen rohkaisu nähdä, että siellä täällä joku lehti uskaltaa arvostella Turkin ksenofobiaa. On myös esitetty myötätunnon osoituksia ja uhreista on puhuttu positiivisesti jopa televisiossa.”

Valitettavasti jollakin kanavalla oli Malatian alueen poliisipäällikkö antanut ajattelemattoman lausunnon: Tuollaiset kristityt ovat vaarallisia. He hävittävät meidän uskontomme ja pirstovat maamme. Häneltä siis riitti ymmärrystä verityön tekijöille.

Saksalainen uhri haudattiin eilen Malatiassa. Hänen leskensä sanoi TV:ssa haluavansa pysyä Malatiassa lastensa kanssa, sillä "mieheni kuoli tässä kaupungissa marttyyrina". Hän sanoi myös, ettei hän tahdo kostoa, vaan tahtoo sanoa sen, mitä Jeesus sanoi kuollessaan ristillä: "Isä, anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä, mitä he tekevät!"

”Niin puhuu kristitty. Ne sanat tulevat islamilaisessa maailmassa aivan kuin jostain muusta maailmasta. Ja niinhän se onkin. Ne eivät tule Euroopasta, vaan taivaasta. Tiedän, että niin tulee minunkin ajatella ja rukoilla. Pyydän siihen armoa Jumalalta”, pastori kirjoitti.

Heti uutisesta kuultuani otin yhteyttä Olli Rehniin. Rehn kertoi olleensa yhteydessä asiasta Turkkiin ja kehottaneensa selvittämään, mistä maaperästä fundamentalismi ja viha nousevat.

On selvää, että ensi viikolla täysistunnossa Strasbourgissa nämä murhat menevät kiireellisten tapausten asialistalle. Tapahtumat voivat merkitä myös neuvottelujen katkeamista – ellei Turkki kykene osoittamaan, että se haluaa panna lopun propagandalle, josta on tullut osa arkipäivää.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *