Turha uutinen

13.4.2007

Olin perjantai-iltana hallitusneuvottelujen jälkeen Husky Rescuen keikalla 6. Linjalla, kun sain kännykkään erikoisen viestin. Hesarin nettisivuille oli tullut uutinen sieltä mistä tulin: Vihreät haluaa Korholan ulos Säätytalosta. Uutisessa kerrottiin, että vihreät aikovat esittää poistamistani hallitusneuvotteluista, koska kirjoitan neuvottelujen asioista blogissani.

Väite on epäreilu ja hyvin kummallinen, jos katsoo keskiviikon ja torstain blogini. Olin jopa tarkistuttanut tekstini puolueen virkamiehellä, jotta en rikkoisi näitä sovittuja vaitiolon rajoja. En paljasta tekstissäni muiden linjoja tai hallitusneuvotteluiden kulkua, tyydyn kuvaamaan olosuhteita ja tunnelmia, aivan kuten pääministeri ja muut ovat tehneet useaan kertaan luonnehtiessaan henkeä hyväksi.

Ja kun esitän arvion mistä seikasta (syöttötariffeista) tullaan kiistelemään, esitän aiheesta vain Kokoomuksen kannan. Kaikki alaa seuranneet ovat jo parin kuukauden ajan tienneet, että siitä tulee hallitusneuvotteluiden energiaosion kuumin kysymys.

En ollut ainoa, joka ottaa kantaa tuleviin kysymyksiin. Samana päivänä Kalli oli sanonut julki tv-uutisissa puolueen kannan Vuotoksesta, Pulliainen sanoi lehdessä äänestävänsä hallitukseen menoa vastaan, jos Vuotos kirjataan, ja vihreät paheksuivat yleensä Kokoomuksen verolinjauksia.

Aamulla elinkeino-, energia- ja ilmastotyöryhmä käsitteli vihreiden vaatimuksen. Kerroin saman minkä ylläkin, ja todettiin ettei asia johda toimenpiteisiin.

Turha uutinen kertoo vain vihreiden hermoilemisesta. Se oli floppi, jollaisilla on tapana kääntyä itseään vastaan. Mutta Säätytalolla on hyvin paljon pelissä, ja se purkautuu ulos irrationaalisinkin tavoin.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *