Eija-Riitta Korhola vastaamaan Euroopan kansanpuolueen ilmastopolitiikasta

19.4.2007

Bryssel, 20.4.2007

Lehdistötiedote – julkaisuvapaa heti

Eija-Riitta Korhola vastuuseen Euroopan kansanpuolueen ilmastopolitiikasta

Euroopan Kansanpuolue (EPP) on nimittänyt Kokoomuksen varapuheenjohtajan, europarlamentaarikko Eija-Riitta Korholan ilmastopolitiikan vastuuhenkilökseen. EPP on päättänyt laatia ilmastopoliittisen ohjelman, jossa määritellään sen ilmastopoliittiset linjaukset, analysoidaan nykytilanne ja sen heikkoudet, määritellään alueet, joita tulee painottaa jatkossa sekä tehdään ehdotuksia tilanteen parantamiseksi. EPP:n Eurooppapoliittinen työryhmä nimitti Korholan eilen 19.4. päävastuuseen ohjelman laatimisessa

Kesäkuussa 2006 Korhola nimitettiin johtamaan EPP:n energiapoliittisen ohjelman valmistelua. Suuri riippuvuus energiatuonnista, Venäjän viimeaikaiset toimet ja huoli ilmastomuutoksesta pakottavat EU-jäsenmaat etsimään parempaa yhteisymmärrystä tulevaisuuden energiapolitiikalle. Siksi yhtenäisen eurooppalaisen energiapoliittisen linjan etsiminen oli erityisen ajankohtainen haaste.

Ilmastopoliittisen ohjelman työstäminen alkaa nyt, ja se on tarkoitus hyväksyä marraskuussa. Ohjelma on luonnollista jatkoa energiaraportille ja osittain pohjautuu siihen. EPP:n puheenjohtaja ja entinen Belgian pitkäaikainen pääministeri Wilfried Martens oli erittäin tyytyväinen Korholan vastuulla laadittuun energiaraporttiin, ja pyysi siksi Korholaa jatkamaan myös ilmastotyöryhmän vetäjänä.

Lisätietoja:

Eija-Riitta Korhola, gsm 040 5360326, email: eija-riitta.korhola@europarl.europa.eu, https://www.korhola.com

Avustaja Miikka Nieminen, p. +32 2 284.7472, gsm. +32 473 39.22.88

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *