Energiakysymykset liian vakavia alistettaviksi poliittisiksi pelinappuloiksi

9.6.2006

Kokoomuksen puoluekokouksessa puhunut europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola varoitti asettamasta energiakysymyksiä poliittisiksi pelinappuloiksi. ”Oulun keskustaveljien puoluekokouksesta on ehtinyt
kantautua huolenilmauksia ajatuksistamme, etenkin energiakysymyksiin liittyen,” Korhola huomautti ja jatkoi, että ”niissä oli Keskustan varapuheenjohtajan mielestä se kamala vika, että ne muistuttivat keskustalaisia ajatuksia”.

” – Miten tämä nyt pitää ottaa? Oliko äänessä poliitikko, joka kyllä ajaa jotakin asiaa, mutta ei halua sille liikaa kannatusta, koska ei soisi rintaman laajentuvan. Jos rintama laajentuu, kyseessä on poliittinen ryöstöviljely? Vastakysymyksemme on, kannattaako kansan luottaa tällaisen logiikan harjoittajiin tehokkaina puolestapuhujinaan, jos heidän tärkeitä asioita ajetaan sillä logiikalla, ettei niille oikeastaan saisi löytyä kannatusta,” Korhola kommentoi.

”Miksei iloita siitä, jos huomataan että linjalle bioenergian hyödyntämisestä löytyy vastakaikua? Energiakysymykset ovat liian vakavia, että olisi moraalisesti mahdollistaa alistaa ne poliittisen rivaliteetin ja ääntenkeruun katteettomiksi. Toivottavasti joku keskustalainen itse ampuu alas varapuheenjohtajan puheet ja toteaa tuollaisen asenteen epäisänmaalliseksi. Siinä samalla säästyisi meidän energiamme säästyisi”, Korhola tähdensi.

Eija-Riitta Korhola esitteli Kokoomuksen puoluekokouksessa energia- ja ilmastopoliittisen kannanoton. Kannanotto ja siinä esitetyt tavoitteet löytyvät kokonaisuudessaan Kokoomuksen nettisivuilta www.kokoomus.fi

Lisätietoja: Eija-Riitta Korhola, 040 536 0326, www.korhola.com

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *