Korhola haastaa suomalaisia menettämään oopperaneitsyytensä ”Me voimme itse pelastaa oman oopperamme”

26.4.2006

MEP Eija-Riitta Korhola haastaa suomalaisia pelastamaan talousvaikeuksissa olevan kansallisen aarteensa ja sitoutuvan käymään oopperassa tämän vuoden aikana. Hän kerää kotisivuillaan www.korhola.com listaa, johon voivat ilmoittautua oopperatalkoisiin osallistujat. Erityisesti Korhola toivottaa tervetulleeksi kampanjaan ne, jotka eivät ole vielä tutustuneet oopperaan: "Menettäkää oopperaneitsyytenne Helsingissä!"

Oopperan ongelmia ei Korholan mukaan voi ratkaista millään muulla kuin sillä, että tavalliset ihmiset löytävät tämän taidemuodon ja tajuavat sen arvon tärkeänä osana kansallista identiteettiämme. "Suomalainen ooppera on liian tasokas hukattavaksi rahapulan takia. Mikään muu maa ei voi korvata suomalaista oopperaa, jonka erityinen anti on elinvoimainen uusi oopperatuotanto, joka on herättänyt maailmalla huomiota. Valtion apu ei kuitenkaan ole kestävä lääke ongelmiin – vain me itse voimme pelastaa oman oopperamme".

"Haluan olla tekemässä tämän aloitteen tavallisena suomalaisen oopperan ystävänä. Minulla ei ole mitään hallintoneuvoston jäsenyyksiä tai muita kytköksiä oopperaan, vain suuri kiitollisuus, että ihmiskunta on keksinyt näin mahtavan taidemuodon ja että se kukoistaa Suomessa korkeatasoisena", Korhola sanoo.

Korholalle ooppera ei ole koskaan ollut mikään eliittiharrastus, pikemminkin vähävaraisen opiskelijan henkireikä. "Opiskellessani nuorena Wienissä hankin aina halvimmat seisomapaikkaliput – joskus se merkitsi jonotusta yöllä neljän aikaan makuupussissa, mutta se oli sen arvoista."

Korhola harmittelee oopperassakävijöiden vähäistä määrää ja haluaa itsekin nyt tehdä osuutensa suomalaisen oopperan pelastamiseksi. "Se ei ole kohtuutonta: edullisimmillaan oopperaliput ovat esityksestä riippuen parin elokuvalipun luokkaa. Summalla saa koko tarinan: musiikin, näyttelemisen, kirjallisuuden, tanssin ja lavasteet."

Lisätietoja: Eija-Riitta Korhola 040 5360326

Mielipidekirjoitus Emmekö me voi itse pelastaa oopperamme

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *