Voi Levi!

5.1.2006

Tässä tarinassa esitellään puita, jotka melkein ajattelevat, ja kokki, joka teki vuosikymmenen parhaan päivälliseni.

thumb___pic000479

Yhtäkkiä olin paratiisissa. Olin lupautunut jonnekin Kittilään ja Leville avaamaan uuden Cafe Niinistön. Vaikka olen Lapin ystävä, en juurikaan tunne muuta Lappia kuin Saariselkää, Ounasvaaraa ja Kilpisjärveä. Nyt minulla oli uskomaton päivä. Ohjelmasta tiesin etukäteen sen verran, että minut hakee kahvilan isäntänä toimiva Tuomas Nousiainen, tapaan Lapin matkailukeisarinnan Päivikki Palosaaren sekä jututan Tunturi-Lapin Kehitys ry:n toimitusjohtaja Markku Mäkitaloa sekä mahdollisesti Kittilän, Kolarin ja Muonion kunnanjohtajia.

Hotellin respassa seisoi pahvi-Sauli, ja kyllähän kaikki tietävät mitä sille tehdään. Kuvassa ylhäällä vasemmalla Heikki Autto, lupaava nuori poliitikko Muoniosta. Hänet tunnetaan jo eurovaaleista, mutta varsinkin tulevista eduskuntavaaleista, ennustan.Niinistöpaita päällään kahvilan isäntä Tuomas Nousiainen.
Hotellin respassa seisoi pahvi-Sauli, ja kyllähän kaikki tietävät mitä sille tehdään. Kuvassa ylhäällä vasemmalla Heikki Autto, lupaava nuori poliitikko Muoniosta. Hänet tunnetaan jo eurovaaleista, mutta varsinkin tulevista eduskuntavaaleista, ennustan.Niinistöpaita päällään kahvilan isäntä Tuomas Nousiainen.
Luminen Levi oli häikäisevän kaunis. Toinen yllätys oli, että sain syödä tämän vuosikymmenen parhaan päivälliseni Levillä Valkea Vaadin-nimisessä ravintolassa. On pakko mainita tämä ihan erikseen, vaikkei sellaista voi pitää poliittisen blogin varsinaisena toimialana. Mutta kun minun työssäni tulee syötyä aika monta huolella valmistetua päivällistä, tämä on huomionarvoinen seikka. Päivikki Palosaari, sama leidi, joka perusti hotellinsa tiloihin Cafe Niinistön, tarjosi ravintolassaan päivällisen kunnanisien tapaamisen yhteydessä. Söin poroa ja riekkoa, ja ateria oli 10 Goosepumps –asteikollani. (Saan kylmiä väreitä, kun ruoka on oikein hyvää, ja nyt se oli yhtä väristelyä).
Kävin pikakierroksella katselemassa tunturimaisemia. Puissa oli tänä talvena paljon puhuttua tykkylunta.
Kävin pikakierroksella katselemassa tunturimaisemia. Puissa oli tänä talvena paljon puhuttua tykkylunta.
Kun katseli näitä tykkylumisia puita, tuli merkillinen olo. Puut näyttivät niin inhimillisiltä, ikään kuin niillä olisi ajatuksia ja mielipiteitä. Persoonia? Toiset alistuneita, toiset ryhdikkäitä.
Kun katseli näitä tykkylumisia puita, tuli merkillinen olo. Puut näyttivät niin inhimillisiltä, ikään kuin niillä olisi ajatuksia ja mielipiteitä. Persoonia? Toiset alistuneita, toiset ryhdikkäitä.
Tässäkin heitä mietteissään.
Tässäkin heitä mietteissään.

Tässäkin heitä mietteissään.

Tämä mies teki huippuaterian. Ravintola Valkea vaadin ja sen poron ulkofile riekon kanssa ansaitsee erityismaininnan. Hyvän ruoan ystävä ei voi ohittaa tällaista kokemusta vaiteliaana.
Tämä mies teki huippuaterian. Ravintola Valkea vaadin ja sen poron ulkofile riekon kanssa ansaitsee erityismaininnan. Hyvän ruoan ystävä ei voi ohittaa tällaista kokemusta vaiteliaana.
Upea kokemus koko päivä. Mutta lippuni Helsingistä Kittilään oli melkoisen arvokas, 585 euroa. Sellaisia summia ei tarvitse maksaa Brysseliin tai Roomaankaan mennessä, ei edes Pekingiin tai New Yorkiin. Itse asiassa Kittilään pääsisi halvemmalla, jos ostaisi menopaluun Helsingistä Pekingin kautta, ja paluu olisi Kittilään saakka. Tämä pistää ympäristöihmisen melkoisen mietteliääksi!
Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *