Eija-Riitta Korhola Suomalaisen energian päivässä: EU:n ilmastopolitiikka kärsii koordinaation puutteesta

5.9.2005

"Jos direktiivien vaikutusta toisiinsa ei oteta huomioon, luodaan teollisuudelle ja asiakkaille kaksoistaakkoja", sanoi MEP Eija-Riitta Korhola esitelmässään EU:n ilmastopolitiikasta Suomalaisen energian päivässä Helsingissä 6.syyskuuta

"Esimerkkinä ovat vaikkapa päästökauppa ja energiaverotus, jolla oli tarkoitus sisällyttää päästöt hintaan. Tai vesipuitedirektiivin negatiivinen vaikutus päästöttömän vesivoiman käyttöön, tai se ettei päästökaupan vaikutuksia sähkön ja lämmön yhteistuotantoon mietitty." Korholan mukaan koordinaation puute eri pääosastojen kesken näyttää muuttuvan merkittäväksi tekijäksi EU:n ilmastopolitiikan taustalla ja itse asiassa uhkaa ilmastopoliittisia tavoitteita.

"Siksi direktiivien kumulatiivinen yhteisvaikutus uhkaa eurooppalaisten energianhintojen kilpailukykyä, ja syntynyt epätasapaino ja kilpailua vääristävät elementit nähdään energiateollisuudessa suurena esteenä tehdä investointeja. Tällaisesta tilanteesta ei myöskään hyödy ympäristö", Korhola pahoittelee.

Koko esitelmä Kansallinen ja EU-tasoinen päätöksenteko energia-asioissa on luettavissa tästä.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *