Energiaa käyttävien tuotteiden direktiivi on kilpailukyvylle tärkeä

5.4.2005

Ensi viikolla parlamentti hyväksyy Suomen elinkeinoelämälle hyvin merkittävän EuP- (Eco-design of energy using products) direktiiviehdotuksen. Mietintö pyrkii turvaamaan ympäristömyötäisen tuotesuunnittelun ottaen samalla huomioon tarpeen turvata myös europpalaisen ja suomalaisen elinkeinoelämän kilpailukyky.

Kilpailukyvyn merkitys on viime aikoina noussut entistä tärkeämmäksi senkin vuoksi, että energiaa käyttävien tuotteiden valmistusta on siirretty Suomestakin Kiinaan ja muualle Aasiaan. Kevyemmät ympäristö- ja työsuojeluvaatimukset halvempien palkkakustannusten rinnalla merkitsevät omalle tuotannollemme uhkaa, ja epäedullinen kehitys saattaa vielä jopa kiihtyä jatkossa. EU:n pitäisi Lissabonin strategian hengessä omilla toimenpiteillään torjua niin ympäristön kuin sosiaalisen ulottuvuuden kannalta epäedullinen kehitys.

Parlamentti ja neuvosto pääsivät tänään 6.4. sopimukseen kompromissiesityksestä, ja parlamentti äänestää paketin hyväksymisestä ensi viikolla. Korhola oli yksi kompromissiesityksen allekirjoittajista.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *