Korhola jatkaa First Step Forumin puheenjohtajana

31.1.2004

MEP Eija-Riitta Korhola jatkaa ihmisoikeusjärjestö First Step Forumin puheenjohtajana seuraavat kaksi vuotta. Puheenjohtajuus on entiseen tapaan jaettu yhdessä Robert E. Seiplen kanssa, joka toimi Clintonin hallituksen ensimmäisenä ns. uskonnonvapaussuurlähettiläänä. Latviassa 30.1. – 1.2.04 vuosikokoustaan pitänyt FSF järjesti seminaarin, johon osallistui mm. Latvian parlamentin jäseniä, arkkipiispa sekä muiden kirkkokuntien johtajia. Korhola tapasi myös Latvian edellisen presidentin Guntis Ulmanisin.

Uskonnonvapauskysymyksiin erikoistuva kansainvälinen First Step Forum perustettiin kaksi vuotta sitten Berliinissä ja on diplomaattien, poliitikkojen, lakimiesten ja toimittajien yhteistyöverkosto, joka pyrkii puuttumaan uskonnollisista jännitteistä syntyviin ongelmiin jo niiden varhaisvaiheessa. Se pyrkii tunnistamaan sosiaalisia ja poliittisia trendejä, jotka saattavat toimia ensiaskeleina kohti uskonnonvapauden ja ihmisoikeuksien kaventumista.

Uskonnonvapaus on eräänlainen ihmisoikeuksien lakmustesti yhteiskunnassa. Jos sitä ei ole, se kertoo ihmisoikeuksien huonosta yleistilanteesta: puutteista sanavapauden, kokoontumisvapauden ja tasavertaisuuden suhteen.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *