Kokoomuksella on mahdollisuus lunastaa maine ympäristöpuolueena

11.11.2003

Kokoomuksella on kaikki ainekset johtavaksi ympäristöpuolueeksi, totesi Kokoomuksen ympäristöseminaarin jälkeen Espoossa 12.11.03 puhunut euroedustaja Eija-Riitta Korhola. Hän oli tyytyväinen puheenjohtaja Ville Itälän linjaukseen Kokoomuksesta kestävän kehityksen puolueena.

Kokoomuksen pitkät perinteet ympäristönsuojelun äärellä kannattaa Korholan mukaan elvyttää, sillä ympäristöaate on turhaan ajautunut yhteiskunnassamme yhden tahon käsiin. Tämän tahon rasitteena on ollut yhdenasian liikkeille tyypillinen sektoriajattelu: ympäristöajattelua on liian usein hallinnut ”asia kerrallaan” -vastustaminen, tarvitsematta miettiä miten ne sopivat toisiinsa ja mitä jää jäljelle.

Korhola toivoo Kokoomukselta ympäristöpolitiikkaa, jossa kokonaisnäkemys hallitsee ja ympäristöön satsaaminen tehdään houkuttelevaksi. Poliitikkojen tehtävä on luoda puitteita ja pelisääntöjä, joissa luonnonvarojen ja energian säästö tulee kannattavaksi eikä ns. varhaisia toimijoita jätetä palkitsematta.

Europarlamentin ympäristövaliokunnan jäsen Korhola muistuttaa, että Suomen ympäristölainsäädännön puitteet syntyvät Brysselissä yhteispäätösmenettelyssä neuvoston ja parlamentin kesken. ”Ympäristölainsäädäntö kattaa valtaosan kaikesta EU-lainsäädännöstä, ja Kokoomus kuuluu parlamentin suurimpaan poliittiseen ryhmään. Puolueella on siis erinomaiset mahdollisuudet lunastaa puheensa johtavasta ympäristöpuolueesta”, Korhola sanoo.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *