Kastittomien asema on nostettava tietoisuuteen ihmisoikeusloukkauksena siinä missä apartheidkin

7.10.2003

Arvioiden mukaan 250 miljoona ihmistä mm. Intiassa, Nepalissa, Bangladeshissä ja Sri Lankassa kuuluvat kastittomiin, joita syrjitään syntyperäänsä vuoksi yhä systemaattisesti ja joilta puuttuvat perusoikeudet. Kastilaitos on ainutlaatuinen apartheid-järjestelmä, sillä missään muualla ei ole kehitetty yhtä systemaattista, yhtä julmaa ja yhtä sortavaa yhteiskunnallista instituutiota. Kyseessä on laillistettu apartheid.

Joukko daliteja eli kastittomia mm. Intiasta ja Sri Lankasta kävi syyskuun lopussa parlamentissa tapaamassa Eija-Riitta Korholaa Ryhmän tavoitteena on nostaa dalitien kokemat ongelmat ja ihmisoikeusloukkaukset laajempaan kansainväliseen tietoisuuteen siinä missä apartheidkin.

Korhola ehdottaa, että YK nimittäisi erityisen dalit-raportöörin syventymään dalitien ongelmiin ja nostamaan niitä kansainväliseen tietoisuuteen.

Katso lisää: Kuukauden teema lokakuu 2003: Kastittomien asema nostettava tietoisuuteen

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *