EU-jäsenmaille kirjelmä LFAS-tutkan ympäristövaikutuksista

15.1.2003

EU-komissio on luvannut tiedottaa jäsenmaita NATOn käyttämän matalataajuustutkan epäillyistä ympäristövaikutuksista. Eija-Riitta Korhola (kd) teki viime elokuussa kysymyksen Euroopan unionin komissiolle ja neuvostolle LFAS-tutkajärjestelmän vaikutuksista valaisiin ja meri-ekologiaan.

Komission puolesta Korholalle antoi vastauksen komissaari Pedro Solbes Mira. Hän totesi torstaina parlamentin täysistunnossa komission lähettävän asiasta kirjelmän kaikille jäsenvaltioille. Samalla hän katsoi tutkalaitteen mahdollisten haitallisten ympäristövaikutusten rikkovan Habitat-luonnonsuojeludirektiiviä. Komission mukaan on ryhdyttävä toimiin LFAS-laitteen vaikutusten selvittämiseksi.

Eija-Riitta Korhola on komission lausuntoon erittäin tyytyväinen ja aikoo viedä asiaa edelleen eteenpäin ympäristövaliokunnassa.

Korholan kysymyksen allekirjoitti yli 50 edustajaa kaikista puolueryhmistä ja eri kansallisuuksista Euroopan parlamentissa.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *