15-13 yötä vaaleihin – kukkia ja itsevarmuutta

27.5.2024

Jet lag on totta. Unohdin kokonaan, että olin luvannut itselleni tehdä vaalipäiväkirjaa jättämättä yhtäkään vuorokautta väliin. Se ei käynyt edes mielessä vaikka minulla on muitakin tiukkoja rutiineja, joista pidän kiinni: Duolingon streak ei saa mennä rikki ja päivittäiset kymmenentuhatta askelta täytyy löytää vaikka hotellihuoneesta.

Lauantai-aamuna varhain tulin Suomeen. Kun huomasin, miten pitkälle kevät oli viikon  sisällä ehtinyt, oli selvä että lepäisin jetlagia maalla, en kotona. Ajettiin mökille ja sain nauttia syreenien ja omenapuiden kukista. Tämä oli tärkeää siksikin, että sattumoisin myös viime vuonna kevään havainnointi jäi niukoille hallitusneuvoitteluiden vuoksi. Tuo yksi päivä maalla uimassa ja saunomassa pelasti paljon.

Sunnuntaina olin Myyrmäessä vaalitorilla, jossa käytiin kiihkeitä keskusteluja energiakysymyksistä ja metsäpolitiikasta. Oli todella hauskaa keskustella valistuneiden ihmisten kanssa, jotka eivät varmasti jätä äänestämättä. Seuraava rasti oli Maailma kylässä -tapahtuma. Kerroin meppiehdokkaille, jotka osallistuivat kanssani hyväntuuliseen paneeliin, että olen juuri palannut viikon matkalta Japanista. ”Tuota minä kutsun itsevarmuudeksi”, lohkaisi Eero Heinäluoma. Totta, lähteä viikon matkalle kolme viikkoa ennen vaaleja ei ole pikkujuttu. Mutta ei sitoumuksiaan voi rikkoakaan.  

Tänään teimme muutamia vaalivideoita täällä Helsingissä kotona. Alle kaksi viikkoa peliaikaa – pian ne pitää laittaa pyörimään. 

Share Button