Eija-Riitta Korhola ehdolle kevään 2019 eurovaaleihin

9.3.2019

Lehdistötiedote, julkaisuvapaa

Filosofian tohtori, ex-meppi (1999-2014) Eija-Riitta Korhola on ehdolla kevään eurovaaleissa Kokoomuksen ehdokkaana.

”Kuumentunut ilmastokeskustelu vaikutti ratkaisevasti päätökseeni lähteä ehdolle, sen lisäksi, että monet ovat minua kaivanneet politiikkaan”, Korhola sanoo. ”Ilmastotoimiensa aikana EU on lisännyt päästöjään, jos lisääntynyt tuonti EU:n ulkopuolelta otetaan huomioon. Tilanne nollaa ne päästövähennysponnistelut, joita teemme Euroopassa.”

”Haluan toimia järkevän ilmastopolitiikan edistämiseksi, jossa puhtainta toimijaa ei ajeta ahdinkoon ilmastopaniikissa. Nyt poliitikot kilpailevat yhä suuremmista päästövähennyslupauksista ymmärtämättä niiden seurauksia: yksipuolisilla lupauksilla ongelmaa saatetaan jopa pahentaa, kuten pitkän työni aikana energia- ja ilmastopolitiikan parissa EU:ssa toistuvasti sain todistaa.”

”Kannan huolta siitä, ettemme menetä eurooppalaisen teollisuuden johtoasemaa maailman puhtaimpana tuotantona. Me emme vaikuta 10 prosentillamme mitään, ellemme vaikuta kokonaisuuteen, ja siihen voi vaikuttaa Euroopan  parlamentissa ja sen jäsenenä kansainvälisesti”, ilmastopolitiikasta tohtoriksi väitellyt Korhola sanoo. ”Tärkein ilmastotekomme olisi pitää maailman puhtain teollisuus hengissä, ja työpaikat täällä. Laatu varmistetaan lähituotettuna.”

Korhola on tehnyt meppiuransa aikana alusta alkaen myös ihmisoikeustyötä. Sekin on yksi syy, miksi kantaa huolta Euroopan työpaikoista. ”Jos Eurooppa menettää taloudellisen vaikutusvaltansa, se menettää myös poliittisen vaikutusvaltansa, ja näen sen merkitsevän taka-askeleita ihmisoikeustilanteessa. Kiina on taloudellinen jättiläinen mutta ihmisoikeuksien kääpiö. En haluaisi jälkipolville tässä suhteessa taantunutta maailmaa.”

Korhola on ollut Euroopan parlamentissa kolme kokonaista kautta, 15 vuoden ajan. ”Kokemuksesta on hyötyä, mutta mepin työ on jatkuvaa uuden opettelua, eikä kenenkään kannata kuvitella osaavansa kaiken. Maailma muuttuu koko ajan, ja on oltava tarkkana ettei lainsäädäntö ole syntyessään vanhentunutta. Pitkä poliittinen muisti on kuitenkin erittäin suuri etu.”

Viime vuosina Korhola on toiminut hallitusammattilaisena, tutkijana ja kirjoittajana. Hän on Japanin hallituksen perustaman ilmastofoorumi ICEFin johtoryhmän jäsen ja teollista muutosta tutkivan valiokunnan jäsen EU:n talous- ja sosiaalikomiteassa. Hän julkaisi vuoden alussa kirjan Kuolemaa nopeampi – lähikuvia elämästä (Tammi) ja valmistelee samalle kustantajalle syksyksi astetta poliittisempia muistelmia Ilkeitä ongelmia – tarinoita politiikasta.

Eija-Riitta asuu Helsingissä ja hänellä on kolme aikuista lasta ja kaksi lastenlasta. ”Lapsenlapseni ovat keskeinen syy siihen, miksi päätin suostua pyyntöihin asettua ehdolle. Francis Bacon sanoi, että ne joilla on lapsia, ovat antaneet kohtalolle panttivankeja. Olen siitä johtanut ajatuksen, että ne joilla on lapsenlapsia, ovat antaneet tulevaisuudelle panttivankeja. Haluan tehdä kaikkeni, että he saisivat elää Euroopassa, jossa on rauha, ihmisoikeudet, hyvinvointi ja terveet arvot. ”

Lisätietoja: Eija-Riitta Korhola 040 536 0326 tai vaalit@korhola.fi

 

 

Share Button