Mepin Työ

Mepin työ tapahtuu sekä Euroopassa että kotimaassa. Se merkitsi matkustamista viikoittain Helsingin ja parlamentin toimipaikkojen väliä. Kerran kuussa vietetään täysistuntoviikkoa Strasbourgissa, pohjustava työ tehdään Brysselissä valiokunnissa. Ryhmäkokousviikolla hoidetaan poliittinen suhmurointi ja lyödään lukkoon kannat.

En ole enää europarlamentin jäsen, mutta olen Suomen pitkäaikaisimpia europarlamentaarikkoja ja olen halunnut säilyttää jonkinlaista arkistoa dokumenttina työstä jota tein. Lisäksi olen ensimmäisellä varasijalla vuoden 2019 vaalien jälkeen.

Olen ollut jäsenenä Ympäristövaliokunnassa (ENVI) ja varajäsenenä Energia ja teollisuusvaliokunnassa (ITRE). Tämä valiokuntayhdistelmä on aika tykki, sillä voi saada muutosta aikaan. Lisäksi kuuluin kiireellisiä ihmisoikeuspäätöslauselmia laativaan ”Urgencies”-ryhmään, sekä ns. ACP-EU valtuuskuntaan (Afrikka, Karibia, Tyynenmeren alue) jossa käsitellään yhteisiä ympäristö-, kauppa- ja kehitysyhteistyöasioita. Olin myös Sisämarkkinavaliokunnan (IMCO) ensimmäinen varapuheenjohtaja lähes viiden vuoden ajan. (2008-2012)

Tällä sivulla voit tutustua työhöni ja sen painopisteisiin.  Mepin työkalupakki koostuu niin täysistuntopuheista kuin kirjallisista kysymyksistäkin. Sivussa olevalla hakukoneella ne löytyvät aihekohtaisesti.