Warning: Illegal string offset 'filter' in /var/www/fs1/5/korhola/public_html/wp-includes/taxonomy.php on line 1442

Warning: Illegal string offset 'filter' in /var/www/fs1/5/korhola/public_html/wp-includes/taxonomy.php on line 1442

Kysymykset

18.huhtikuu 2015 - 12:19

Juha Kivimurto kysyy

Veronkannon kiristyminen.

Onko kukaan kertonut, että vuonna 2014 valtio peri hanakasti heti kauppojen jälkeen tehdyt myyntivoittoverot? Sinällään valtiolle kuuluvaa rahaa mutta kun samaan aikaan tuli maksaa 2013 vuodelta kertyneet myyntivoittoverot, kiristi toimi todella vahvasti yritysten kassaa. Samaan aikaan yritysten ei ole mahdollista saada pankkirahoitusta, kirityneiden pankkisäännösten nojalla. Näin ainakin pankit väittää omaa osaansa. Siis näinkö Suomi tukee yrittäjiä ja työpaikkojen syntymistä? Yritykset joutuvat myymään omaisuuttaan huonossa markkinatilanteessa ja saavat myös huonon tuoton tällä hetkellä. Olisiko mielestäsi yrittäjiä oikeasti autettava selviämään tästä ajasta vai kannatatko samaa linjaa kuin kaikki politikot ”yrittäjiä pitää tukea” mutta mitään ei kuitenkaan tehdä?

Share Button

ER vastaa

Pankkien byrokratia ja moninkertaiset vakuusvaatimukset (vakuutena käteistä rahaa tai kolminkertainen kiinteistökiinnitys) tulee saada heti purettua. Normaalit lainoitusehdot taas käyttöön eli 20-50% omarahoitusosuus tai lisävakuusvaade kiinteistökiinnityksen jälkeen. EKP sysii rahaa markkinoille saavillisittain ja tuo raha on tarkoitettu yritysten investointeihin: mihin ihmeeseen raha nyt menee? Yhteiskunta ei toimi ilman normaalia pankkitoimintaa. Suomalaiset pankit ovat erittäin vakavaraisia ja voitollisia, rahaa siellä holvissa kyllä riittää
Voitoista verot tulee maksaa ajallaan, tappiot myös saa vähentää ajallaan
Arvonlisäveron maksua tulee saada siirtää jos myyntilaskun maksuehto on yli 30 pv netto. Jos arvonlisäveron joutuu maksamaan ennen kuin asiakas on maksanut, niin onhan se asiakkaan ja valtion rahoittamista.

Share Button