Warning: Illegal string offset 'filter' in /var/www/fs1/5/korhola/public_html/wp-includes/taxonomy.php on line 1442

Warning: Illegal string offset 'filter' in /var/www/fs1/5/korhola/public_html/wp-includes/taxonomy.php on line 1442

Kysymykset

19.huhtikuu 2015 - 10:06

Sirpa Yrjönmäki kysyy

Pientuulivoimaloiden etäisyys loma-asunnoista/asutuksesta

Hei Eija-Riitta
En valitettavasti voi äänestää sinua, sillä olen espoolainen, mutta arvostan, että otat kantaa asioihin, jotka ovat myös minulle tärkeitä. Tällä hetkellä yritämme saada ennakkotapausta Korkeimmalta hallinto-oikeudelta siitä, että kuinka kauas pientuulivoimaloita (tai mitä tahansa tuulivoimaloita) saa rakentaa asutuksesta. Mikään oikeusaste ei ole ottanut siihen kantaa ja on voimassa ”Villin Lännen”-laki, eli tuulivoimalan voi rakentaa periaatteessa melkein mihin vaan, jos se saa kunnalta rakennusluvan. Tunne on kuin Don Quijotella, tämä on todella taistelua tuulimyllyjä vastaan!
Yritämme saada siis sellaisen ennakkotapauksen, jossa tuulivoimalan korkeus korreloi siihen, kuinka kauas sen voi rakentaa lähimmästä asutuksesta. Meidän mökkimme vieressä se tulisi olemaan 50Kw voimala, 42 metriä korkea eli haluaisimme sen vähintään 420 metrin päähän. Nyt yksi naapurimme on rakentamassa sitä vain 200 metrin päähän useista mökeistä, joiden omistajat kaikki vastustavat sitä. Ja vieläpä paikkaan, jossa todistettavasti tuuliolosuhteet ovat huonot (Päijät-Hämeessä).
Mitä mieltä olet? Taistelemmeko me naapurit turhaan?
Onnea huomenna. Sinua tarvitaan eduskuntaan!

Share Button

ER vastaa

Kiitos viestistä. Vaikka 42 metriä kuulostaa pieneltä, se on  korkea voimala mökkiympäristöön, ja voin arvata harmistuksenne. On eri asia rakentaa lipputangon korkuisia akkujen varaajia kuin tällaisia myllyjä. En osaa arvioida miten taistelussanne käy mutta jos pääsen eduskuntaan, tämä on asia jota varten tulee heti perustaa poliittisten ryhmien välinen yhteistyöryhmä. Me tarvitsemme kunnon säännöt tuulivoimasijoittelulle, sillä nyt vallitsee viidakon laki.

Share Button