Warning: Illegal string offset 'filter' in /var/www/fs1/5/korhola/public_html/wp-includes/taxonomy.php on line 1442

Warning: Illegal string offset 'filter' in /var/www/fs1/5/korhola/public_html/wp-includes/taxonomy.php on line 1442

Kysymykset

04.huhtikuu 2015 - 15:47

Wille kysyy

Leikkausten ongelmat

Toivon kyllä seuraavalta eduskunnalta viisautta leikkauslistoja tehdessä. Asiahan on niin että leikkaus jossain lisää menoja jossain muualla. Klassinen esimerkki taitaa olla että leikkaukset sosiaalipalveluissa voivat pahimmillaan johtaa vankimäärien ja lasten huostaanottojen lisääntymiseen. Lisäksi tietysti jotkut leikkaukset voivat käydä erittäin kalliiksi pitkän ajan kuluessa jos ne johtavat esim. nuorten syrjäytymiseen tai (ehkäisevän terveystyön leikkausten vuoksi) tiettyjen terveysongelmien lisääntymiseen. Joten todella toivon että tulevat päättäjät osaavat katsoa yhteiskuntaa kokonaisuutena ja nähdä leikkausten laajemmat vaikutukset. Mielenkiintoinen artikkeli miten Britannian leikkaukset johtivat kustannusten nousuun löytyy täältä: http://www.taloussanomat.fi/kolumnit/2015/01/16/saastoa-vaarassa-paassa/2015561/145

Ja nyt itse mielestäni yhteen tämän vaalien tärkeimpiin kysymyksiin. Mistä tai keltä ihmisryhmältä leikkaisit itse viimeisenä??? Vai kannatatko ns. juustohöylämallia???

Toinen asia jota olen miettinyt viime aikoina on Ylen artikkeli jonka mukaan Viro säästää julkisissa menoissa jopa kaksi prosenttia bkt:stä digitaalisen allekirjoituksen ansiosta ja saavat vapaa-aikaa peräti viikon enemmän. (http://yle.fi/uutiset/nakokulma_heraa_suomi_viro_puskee_ohi/7899194?ref=leiki-uu). Tästä herää kysymys olisiko meidän aika ottaa mallia tässä asiassa veljeskansastamme?

Share Button

ER vastaa

Luepa blogini Köyhät, niin huomaat että ajatukseni ovat kulkeneet samoja polkuja. Niin kauan kuin on tehostamisen varaa, en puhuisi leikkaukissta vaan säästöistä.

Share Button