Warning: Illegal string offset 'filter' in /var/www/fs1/5/korhola/public_html/wp-includes/taxonomy.php on line 1442

Warning: Illegal string offset 'filter' in /var/www/fs1/5/korhola/public_html/wp-includes/taxonomy.php on line 1442

Kysymykset

26.syyskuu 2015 - 17:42

Mikael kysyy

Kestääkö sosiaaliturva maahanmuuttajia?

Tällä hetkellä keskusteluissa pakolaiset ovat kuuma-aihe, mutta kukaan ei halua tuoda esille seikka, kestääkö Suomen sosiaaliturva pakolaisten tuoman kuormituksen?
Olen ihmetellyt tätä asiaa kun hallitus, oppositio tai lehdistö ei ole asiasta puhunut?!
Uskon että totuus taitaa olla kansalaiseille veret seisauttavaa kuulla.

Kysynkin sinulta Eija-Riitta ja toivon että vastaat suoraan: Kestääkö suomalainen sosiaaliturva pakolaisen tuoman kuormituksen sortumatta? Pääministeri Sipilä on tuonut julkisuuteen, että tänä vuonna pakolaisia saapuu maahan 50 000.

Joka tapauksessa vuotuiset lisäkustannukset ovat useita miljardeja euroa, joista jokainen euro on pois heikoimmassa asemassa olevien suomalaisten huolehtimisesta.
Kiitos vastauksesta.

Toivon myös että suorasanaisena ihmisenä et pelkää tuoda tätä näkökulmaa julkisuuteen.

Share Button

ER vastaa

Suomalaiset vähäosaiset joutuvat käytännössä maksamaan tämän, koska tilanne tulee heikentämään sosiaaliturvaa. Jos esimerkiksi maahanmuuttajat laitetaan Helsingissä asuntojonon kärkeen, kyseessä on markkinähäiriö joka tulee entuudestaan nostamaan asuntojen hintoja pääkaupunkiseudulla, ja vaikeuttamaan asuntotilannetta pääkaupunkiseudulla.

Mielestäni hädässä olevia pakolaisia tulee auttaa joka tapauksessa, ja tiedän että suomalaisten enemmistö on samaa mieltä. Mutta sitä emme siedä, että huonosti valvotttu järjestelmä mahdollistaa avuliaisuutemme väärinkäytön. Siksi olen kirjoittanut kaksi viimeistä blogiani ja korostanut että hallitus oli ajattelematon, kun ei kuunnellut Päivi Räsäsen varoituksia.

Share Button