Warning: Illegal string offset 'filter' in /var/www/fs1/5/korhola/public_html/wp-includes/taxonomy.php on line 1442

Warning: Illegal string offset 'filter' in /var/www/fs1/5/korhola/public_html/wp-includes/taxonomy.php on line 1442

Kysymykset

08.huhtikuu 2015 - 18:06

Tytti kysyy

Kaivosteollisuuden tulevaisuus?

Hallitus nosti tänä vuonna sähkön valmisteveroa. Korotus koskee kotitalouksia, julkista sektoria, palveluelinkeinoja ja kaivostoimintaa. Muut energiaintensiiviset teollisuuden alat säästyivät veronkorotukselta. Miksi kaivostoimintaa, jolle kaikki yhteiskunnan kehitys perustuu, rankaistaan? Mielestäni Suomen tulisi panostaa kaivostoimintaan, koska Suomessa kaivokset hoitavat asiansa hyvin niin ympäristön kuin työolojen osalta.

Pitkät lupakäsitteluprosessit ja verojen kiristykset ovat jo nyt vähentäneet etenkin pienten malminetsintäyhtiöiden kiinnostusta investoida Suomeen. Hankkeita viivyttää kohtuuttomasti myös nykyinen valitusvapaus. Valitusprosessiin tulisi mielestäni lisätä taloudellinen sanktio valittaneelle osapuolelle niissä tapauksissa, joissa valitus hylätään. Tällainen käytäntö vähentäisi turhia ja joskus vain kiusallaan tehtyjä valituksia, jotka viivästyttävät hankkeita useita vuosia.

Geologian opiskelijana tulevaisuuden näkymät huolestuttavat ja haluaisin kuulla, miten aiot parantaa kaivosteollisuuden asemaa Suomessa, vai aiotko? Arvostan suuresti rehellistä vastausta, vaikka se tarkoittaisi, että minun ääneni jäisi pois kassastasi.

Share Button

ER vastaa

Kiitos kysymyksetä. Olen samaa mieltä kanssasi siitä, että useimmat kaivokset hoidetaan mallikelpoisesti. Talvivaara on ne leimannut kohtuuttomasti. Mutta olen myös kriittinen siinä suhteessa, tapahtuuko oikeudenmukainen punninta eri intressien välillä. Viittaan blogiini Malmi ei happane kuin maito.

Share Button