Warning: Illegal string offset 'filter' in /var/www/fs1/5/korhola/public_html/wp-includes/taxonomy.php on line 1442

Warning: Illegal string offset 'filter' in /var/www/fs1/5/korhola/public_html/wp-includes/taxonomy.php on line 1442

Kysymykset

16.heinäkuu 2015 - 08:51

Göran kysyy

Hiilihysteria ja Stalinin utopiat

Paljonko pohjolan lämmöt pitää vielä nykyisestäkin laskea että hiiliteoria menee uusiksi? Riittääkö ravinto kylmyyden lisääntyessä? Eikö lisähiili tarkoita myös lisäravintoa, ja sitä ehdottomasti tarvitaan väestö lisääntymisen vuoksi

Pystytäänkö hiilidioksidilla edes säätelemään maapallon lämpötilaa, kun se mukamas tietokone-ennusteilla ja tarkkuudella voidaan ennustaa kahdeksi asteeksi nousua vuosisadassa?

Jos seuraava ja ehkä sitäkin seuraava jääkausi voidaan muuttaa hiilidioksidin avulla interstadiaaliksi, olisiko tuo mahdollista, vai viherutopiaa?

Stalin suunnitteli peiliä Siperian ylle, lämmittääkseen aluetta, eikö tämä hiilihysteria oli tasoa Stalinin utopiat. Siitäkö vihreät ovat luonnonhallinta oppinsa keksineet?

Share Button

ER vastaa

Olet kysynyt mielenkiintoisia kysymyksiä, jotka muistuttavat siitä ettei tiede ole valmis eikä sanonut viimeistä sanaansa. Totuudet voivat muuttua, etenkin tieteenaloilla joissa on siedettävä suurta epävarmuutta. Vielä 70-luvulla tutkijat varoittivat ilmaston viilenemisestä. Näitä kysymyksiä olen pohtinut myös väitöskirjassani, ja ellet ole sitä lukenut, löydät näiltä sivuilta ohjeet miten sen saa, suomeksikin.

Share Button