Warning: Illegal string offset 'filter' in /var/www/fs1/5/korhola/public_html/wp-includes/taxonomy.php on line 1442

Warning: Illegal string offset 'filter' in /var/www/fs1/5/korhola/public_html/wp-includes/taxonomy.php on line 1442

Kysymykset

14.huhtikuu 2015 - 19:37

Jouni Valkonen kysyy

Entä globaali vastuu?

Jos oletetaan maailman väkiluku kasvaa noin 10 miljardiin vuoteen 2050 mennessä. Ja oletetaan että globaali talouskasvu on voimakasta ja maailman kansalaisilla on keskimäärin nykypäivän norjalaisten elintaso vuonna 2050. Tämä tarkoittaa käytännössä että maapallon energiantuotanto pitäisi kymmenkertaistaa nykytasostaan.

Näin ollen jos meillä on vuonna 2050 mennessä vielä 10 prosentinkin siivu energiantuotannosta fossiillista, niin tarkoittaa se sitä että hiilidioksidipäästöt ovat edelleen nykytasollaan. Tämä ei käy päinsä.

Eli miten ihmeessä ajattelit että on mahdollista ettei maailma mene sataan prosentiin uusiutuvia vuoteen 2050 mennessä? Ydinvoimalla ei kuitenkaan voida tuottaa kuin korkeintaan 10 %:n siivu energiasta ja sekin vaatisi että nykyinen voimalakapasiteetti kymmenkertaistetaan!

Terkkuja OL3:lle ja miljardiluokan tappioissa rypevälle konkurssikypsälle Arevalle, joka siis on Ranskan _valtion_ yritys!

Ps. Tanska, Ruotsi, Norja ja Vancouver ovat jo sitoutuneet 100 % uusiutuvia vuoteen 2050 mennessä. Saksakin korjannee tavoitteitaan koska Energiewende on siellä onnistunut odotettua paremmin koska uusiutuva energiateknologia on kehittynyt valtavasti nopeammin kuin kukaan osasi odottaa. Ja teollisuus, mm. UPM, investoi innolla Saksaan koska teollisuussähkö on siellä Euroopan halvinta.

Share Button

ER vastaa

Näkemykseni on blogissa http://www.korhola.com/lang/fi/2015/03/humanisti-ja-insinoori/ Kannattaa ottaa huomioon, etteivät nämä lupauksia tehneet ole päässeet tavoitteisiinsa.

Share Button