Sipilän päätös energiaremontista edustaa taloudellista lukutaidottomuutta

8.4.2015

Helsingin Kokoomuksen kansanedustajaehdokas Eija-Riitta Korhola hämmästelee Keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän ilmoitusta liittyä Energiaremontti2015-ryhmään. Ryhmä ajaa Suomesta sataprosenttisesti uusiutuvalla energialla toimivaa maata.  Korholan mukaan hienolta kuulostava tavoite on aikataulussaan epärealistinen ja edustaa taloudellista lukutaidottomuutta, mistä hän pitää Saksan mallia pelottavana esimerkkinä.

”Ne jotka haaveilivat että maamme taloutta aletaan laittaa kuntoon kestävällä tavalla, saavat haudata haaveensa seuraavaksi neljäksi vuodeksi.” ”Pääministeriksi povatun ehdokkaan liittyminen Saksan Energiewenden tapaista muutosta tavoittelevaan ryhmään on huonosti harkittu ja herättää kysymyksen, miten hän suhtautuu aiempiin linjauksiinsa Fennovoiman, Kollajan ja turpeen suhteen. Onko Sipilä linjaton vai tietämätön”, Korhola kysyy.

Uusiutuvaa energiaa valikoivasti edistävä kampanja ajaa turpeen käytön lopettamista ja ydinvoimasta luopumista. Samoin suuren mittaluokan bioenergia sekä vesivoima on osan epäsuosiossa. ”Ne, jotka ovat jo tuskastuneet maamme täyttämisestä kalliilla, tehottomalla ja maisemaa pilaavalla tuulivoimalla, saavat heittää toivon järkevämmästä ja oikeudenmukaisemmasta energiapolitiikasta. Käytännössä kampanja tekee meistä entistä riippuvaisempia tuontisähköstä”, Korhola sanoo.

Mutta on tässä jotain hyvääkin, ympäristöpolitiikasta filosofian tohtoriksi väitellyt Korhola sanoo: ”Hyvä, että tämä tuli esiin nyt eikä vaalien jälkeen.”

Lisätietoja Eija-Riitta Korhola 04053604326

Share Button