Warning: Illegal string offset 'filter' in /var/www/fs1/5/korhola/public_html/wp-includes/taxonomy.php on line 1442

Tiedotteet

27.syyskuu 2013 - 10:29

Korhola kysyy IPCC-päivänä: ”Onko ilmastopolitiikalla yhä kansalaisten tuki?”

Hallitustenvälisen ilmastopaneelin IPCC:n viidennen arviointiraportin ensimmäinen osa julkaistaan tänään syyskuun 27. päivä. Europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola haluaa kysyä IPCC-päivänä, onko EU:n ilmastopolitiikalla yhä kansalaisten tuki.

”Tiede ei ole koskaan niin valmis, että tutkimisen voi kokonaan lopettaa ja aloittaa politiikkatoimet. On suostuttava siihen, että päätöksiä tehdään tietyn epävarmuuden vallitessa. Tämä on olennainen haaste lainsäädännön teossa”, Korhola painottaa.

”Lainsäätäjien pitäisi tehdä päätöksiä, joita ei tarvitse katua. Ongelmallista EU:n nykyisessä ilmastopolitiikka on, että vahvistuupa tai heikkeneepä kasvihuoneteoria uusien tutkimusten valossa, olemme kummassakin tapauksessa pulassa. Olemme kasvattaneet globaaleja päästöjä miljardiuhrausten aikana”.

”Kysymykseni nousee ilmastopolitiikan laihoista tuloksista, katsotaan niitä sitten missä valossa vain. Myös EU:n omat päästöt ovat kasvaneet, jos kuluttamiemme tuontitavaroiden päästöt otetaan huomion”, Korhola lisää.

Korhola on kuvannut ilmastokeskustelun vaiheita vuosien varrelta uusimmassa blogissaan ”Fallibilistinen symboli” (http://www.korhola.com/lang/fi/2013/09/fallibilistinen-symboli/).

Share Button