EU:n sotilaalliset rakenteet: nykytilanne ja tulevaisuudennäkymät

Olen erittäin tyytyväinen raporttiin EU:n sotilaallisista rakenteista, ja äänestin sen puolesta. Ensinnäkin tuen kunnollisen operationaalisen päämajan perustamista EU:lle. Olemme toki ennen kaikkea siviilikriisinhallinnan mahtivalta, mutta sekä sotilaallisten että siviilikapasiteettien yhteen tuominen olisi jäsenmaille oivallinen tapa säästää puolustusmenoissa. Kannatan myös ns. PESCO-mekanismia, jotta voisimme nostaa CSDP:n uudelle tasolle.

Tämän lisäksi EU:n taistelujoukkojen nopean reaktiokyvyn parantaminen ja niiden lähettämisen proseduurien yksinkertaistaminen on ehdottoman tärkeää. On lähes häpeällistä, miten ”hitaita” meidän nopean toiminnan joukkomme ovat. Tähän liittyykin läheisesti ATHENA-rahoitusmekanismin kehittäminen. Lisäksi EU−NATO -yhteistyötä on parannettava kaikkien edun mukaisesti. Tämä raportti on nostanut erinomaisesti esiin kaikkia näitä elementtejä.

Share Button

21.syyskuu 2013

17:43

4 kommenttia

  1. Päivitysilmoitus: lee

  2. Päivitysilmoitus: don

  3. Päivitysilmoitus: Fredrick

  4. Päivitysilmoitus: brent

Kommentoi!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentti:
Nimi:
Sähköposti: