Uskonnon- ja vakaumuksenvapauden edistäminen ja suojeleminen

13.6.2013

Arvoisa puhemies, olen erittäin tyytyväinen Andrikienėn mietintöön ja äänestin sen puolesta. Uskonnonvapauden tila maailmassa on edelleen hälyttävä, etenkin arabikevään maissa.

Euroopan parlamenttina olemme jo useamman vuoden ajan ajaneet kunnianhimoisia ulkopoliittisia työkaluja uskonnon- ja vakaumuksenvapauden edistämiseksi maailmassa. Olemme tyytyväisiä, että tämä on johtanut uskonnonvapautta koskevien ohjesääntöjen kehittämisprosessiin. Toivon myös, että EU:n rahoitusinstrumentit kohdentavat varoja etenkin uskontojen välistä vuoropuhelua edistäville organisaatioille sekä maltillisille kansalaisliikkeille.

Meidän on kuitenkin varottava sitä, että kuuntelemme vain tunnustuksettomia järjestöjä. Tarvitsemme lisää luovia tapoja kommunikoida myös radikaalimpien toimijoiden välillä, emmekä saa vain keskittyä itsemme kaltaisten järjestöjen toiminnan tukemiseen

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *