Warning: Illegal string offset 'filter' in /var/www/fs1/5/korhola/public_html/wp-includes/taxonomy.php on line 1442

Tiedotteet

24.toukokuu 2013 - 08:29

Tiedote: Korholan ajama päätöslauselma Intian kuolemanrangaistuksista hyväksyttiin täysistunnossa

Europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola (Kokoomus, Euroopan kansanpuolue) on onnistunut ajamaan päätöslauselmaehdotuksensa Intian kuolemanrangaistuksista täysistunnon äänestykseen. ”Kaikki ryhmät tukivat ehdotustani. Olen erittäin tyytyväinen!”, Korhola sanoo.

Prosessi alkoi aiemmin keväällä, kun ihmisoikeusjärjestöt tulivat tapaamaan Korholaa, ja kertoivat räikeästä Mohammad Afzal Gurun kuolemanrangaistustapauksesta. Gurua syytettiin logistisesta avustamisesta iskussa Intian parlamenttiin vuonna 2002. ”Gurun tapaus on vain yksi monista. Intia on ottanut kuolemantuomiot uudelleen käyttöön, ja maaliskuussa 2012 maa päätti epävirallisen kuolemanrangaistuskieltonsa. Tämä on huolestuttava kehityssuunta.”

EU on keskeinen toimija taistelussa kuolemanrangaistusta vastaan. Korholan päätöslauselman keskeisenä ajatuksena on, että EU jatkaa Intian painostamista pysyvän kuolemanrangaistuskiellon asettamisesta. Gurun rangaistus pantiin täytäntöön helmikuussa, mutta oikeusprosessi ei noudattanut kansainvälisiä mittapuita. Lisäksi Guru oli todennäköisesti syytön, eikä hänelle annettu oikeutta hakea armoa.

Korhola on erityisen tyytyväinen siihen, että tämä on ensimmäinen kerta useaan vuoteen, että Kashmirin rauhanprosessi mainitaan parlamentin päätöslauselmassa. Esityksestä äänestettiin torstaina, ja se hyväksyttiin suurella enemmistöllä.

Lisätietoja:

Eija-Riitta Korhola
+358 405360326

Share Button