Turkkia koskeva vuoden 2012 edistyskertomus

17.4.2013

Arvoisa puhemies, vuonna 2005 en äänestänyt Turkin jäsenyyden puolesta, sillä näin suuria ongelmia maan nationalismissa, etenkin turkkilaisuuden halventamisen osalta. Näen useita ongelmia yhäkin, esimerkiksi artikla 301, mutta olen sitä mieltä, että meidän on myös syytä kiittää Turkkia sen uudistuksista. Tarvitsemme Turkin poliittista ja taloudellista painoarvoa.

Ymmärrän, että turkkilaisista tuntuu nyt, että kun yksi uudistus on pantu toimeen, EU keksii toisen. Turkkilaisista tuntuu, että heitä on nöyryytetty, ja innostus EU:ta kohtaan on laskenut pohjalukemiin. Tästä ei ole kenellekään hyötyä. Olen samaa mieltä turkkilaisten kanssa siitä, että mietintö ei nosta tarpeeksi esiin Turkin positiivista kehitystä.

Turkki näyttelee erittäin tärkeää roolia EU:n energiaturvallisuuden takaamisessa. Toivon myös, että EU syventää ulko- ja turvallisuuspoliittista yhteistyön tiivistämistä. Olemme nähneet, miten positiivinen Turkin rooli on ollut Syyrian kriisin puimisessa. Lisäksi haluaisin onnitella Turkkia rauhanprosessin …

(Puhemies keskeytti puhujan.)

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *