Syyria ja etenkin maan humanitaarinen tilanne

13.3.2013

Arvoisa puhemies, suurimman vahingon sota saa aikaan niille, joilla on koko elämä edessään. Sekä kapinallisten että hallituksen joukot ovat värvänneet jopa 12- ja 13-vuotiaita poikia joukkoihinsa lapsisotilaiksi. Tämä on kansainvälisen humanitaarisen oikeuden rikkomus. Unicefin mukaan jopa puolet kiireellisen avun tarvitsijoista on alle 18-vuotiaita, joista yli 500 000 on alle 5-vuotiaita. Vaarana on siis kokonaisen sukupolven menettäminen sodan takia.

YK on arvioinut, että pakolaisten määrä saattaa kaksin- ellei kolminkertaistua tämän vuoden aikana, mikäli kriisi jatkuu. EU:n onkin tuettava Syyrian naapurimaita pakolaisvirtojen hallitsemisessa ja avun tarjoamisessa heille. Pakolaisten kohtelu on monin paikoin erittäin huonoa.

Kansainvälinen yhteisö ei ole tehnyt tarpeeksi Syyrian kriisin ratkaisemiseksi. Maan kansalaisia ei voida jättää oman onnensa nojaan.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *