Korhola: Energian hintaa ei ole varaa peukaloida

19.2.2013

”Meillä ei ole varaa korottaa energian hintaa Euroopassa”, painottaa kokoomuksen europarlamenttiedustaja Eija-Riitta Korhola. Parlamentin ympäristövaliokunnan päätös hyväksyä hiilidioksidipäästöjen kauppaa koskevat muutokset oli virhe, ja asia on vietävä parlamentin täysistuntoon ennen neuvottelujen aloittamista”, vaatii EPP-ryhmän neuvottelijana asiassa toimiva Korhola.

”Päästöhuutokauppojen aikataulujen muutos eli backloading johtaisi kuluttajien ja yritysten maksaman sähkönhinnan nousuun. Se on täysin väärä signaali tässä taloustilanteessa”, Korhola kritisoi.

”Se, että päästöjen hinta on laskenut talouskasvun hidastuessa, osoittaa että markkinat toimivat ja reagoivat aivan oikein. Nyt komissio on esityksellään yrittänyt korjata mekanismia, joka ei ole rikki.”

Korhola muistuttaa, että ympäristövaliokunnan kanta ei edusta parlamentin yleistä näkemystä: Teollisuus-, tutkimus- ja energiavaliokunnan äänestys päätyi aiemmin täysin päinvastaiseen tulokseen.

”Siksi on välttämätöntä, että parlamentin kannasta päätetään täysistunnossa, ennen kuin annetaan minkäänlaista mandaattia neuvoston ja komission kanssa aloitettaviin neuvotteluihin lopullisesta päätöksestä, painottaa Korhola. Ympäristövaliokunta äänestää tästä asiasta ensi viikolla.

Korhola korostaa myös, että päästökaupan muutos ei ole tarpeellinen edes EU:n ilmastotavoitteiden saavuttamisen kannalta. Nyt näyttää hyvin selvästi siltä, että 20 prosentin vähennys vuoteen 2020 mennessä saavutetaan.

”EU:n ilmastopolitiikan hintalappu on jo nyt niin suuri, että se on karkottanut teollisuutta päästöpakolaisiksi maihin, joissa hiilidioksidipäästöistä ei tarvitse huolehtia. Päästökaupan peukalointi johtaisi tämän hiilivuodon kasvuun ja siten sekä Euroopan talouskasvun että maailman ympäristön kannalta nykyistä heikompaan tilanteeseen”, Korhola varoittaa.

Lisätietoja:

Eija-Riitta Korhola, gsm 040-536 0326

Share Button

4 kommenttia artikkeliin “Korhola: Energian hintaa ei ole varaa peukaloida

  1. Ole ystävällinen ja tee kaikkesi estääksesi tälläinen hölmöily. Eurooppalaisten vihreät ajatukset tarkoittaa vain ja ainoastaan sitä että sama tuotanto tehdään kaukoidässä paljon enemmän saastuttaen ja samalla meiltä työpaikat vieden.

    Suomessakin on vaikeata, mutta nykyään saa lukea Englantilaisista poliiseista, jotka joutuvat tekemään kahta työtä että pärjäävät taloudellisesti. Ei tälläinen tilanne voi olla totta, ei nykyaikana.

    1. Kiiitos, yritän parhaani, ja mitä enemmän te tuette ja ymmärrätte, sen tehokkaampaa se työ on. Sitö pitää tehdä sekä ympärsitön että ihmisten vuoksi.

  2. Euroopan tulee säilyttää samat oikeudet, kun muu maailma ja hyväksyä sitä 90%:sta maailmaa edesauttamaan omaa hyvinvointia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *