Lasten ja nuorten suojelusta digitaalimaailmassa

Arvoisa puhemies, koin tämän raportin tärkeäksi, koska digitaalimaailma todella kehittyy vauhdilla ja keskustelumme on syytä pysyä kehityksen perässä. Tämän vuoksi esitin tukeni ja äänestin tämän raportin puolesta. Internet on mukana yhä enemmän, ja yhä aikaisemmassa vaiheessa lasten ja nuorten arkielämässä. On tärkeää, että koulumaailma pysyy digitaalimaailman muutosten mukana. Koulun tulee opettaa lapsia ja nuoria käytännölliseen, turvalliseen ja kriittiseen digitaaliteknologian ja internetin käyttöön. Koulumaailman ja opetuksen digitalisoituessa on varmistettava, että myös opettajien tietotaito pysyy nykyajan vaatimalla tasolla.

Haluan esittää kiitokset kollega Costalle kattavasta ja ansiokkaasta raportista, joka tuo esiin toisaalta digitaaliteknologian koulunkäyntiin ja oppimiseen liittyviä mahdollisuuksia, mutta muistuttaa myös vaaroista, joita lapset ja nuoret kohtaavat verkkoympäristössä. Alaikäiset osaavat vaivattoman internetin käytön, mutta sen järkevään ja vastuulliseen käyttöön he tarvitsevat usein apua. Lasten suojeleminen, erityisesti yksityisyyden turvaaminen ja taistelu sopimatonta sisältöä vastaan on ensiarvoisen tärkeää. Toisaalta positiivisia mahdollisuuksia, joita digitaaliteknologia tarjoaa nuorille, on tuettava ja pyrittävä edistämään: tästä esimerkkinä raportin painottama digitaalinen kansalaisuus. Tämän raportin puolesta oli helppo äänestää. Kiitos.

Share Button

4 kommenttia artikkeliin “Lasten ja nuorten suojelusta digitaalimaailmassa

  1. Paluuviite: Oliver
  2. Paluuviite: mark
  3. Paluuviite: arthur
  4. Paluuviite: gene

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *