Ihmisoikeusloukkaukset Bahrainissa

15.3.2012

Arvoisa puhemies, otimme lokakuussa kantaa Bahrainin tilanteeseen nostaen esiin mielenosoituksissa haavoittuneita hoitavien lääkäreiden ja sairaanhoitajien pidätykset ja vangitsemisen.

Kansannousun vuosipäivänä 14. helmikuuta puhkesi uusia väkivaltaisuuksia, kun Bahrainin turvallisuusjoukot tukahduttivat rauhanomaisia mielenosoituksia voimakeinoin ja useita aktivisteja loukkaantui. On myönteistä, että Yhdysvallat on keskeyttänyt aseiden ja muiden kansalaisten väkivaltaiseen sortamiseen käytettävien välineiden viennin Bahrainiin. Riippumattoman tutkintolautakunnan suosituksiin on myös suhtauduttu vakavasti.

Uudistusvastaisuudesta kuitenkin kielivät niin ihmisoikeusaktivisteille ilman asianmukaisia perusteita annetut ankarat tuomiot kuin myös kovan luokan sensuuri Internetissä. Protestit on tavanmukaisesti edelleen taltutettu voimakeinoin. Bahrainin kuningas ja viranomaiset ovat toistuvasti vakuuttaneet sitoutumistaan ihmisoikeuksien parantamiseen ja yhteistyöhön kansainvälisten organisaatioiden kanssa. Olisi korkea aika nähdä lisää konkreettisia esimerkkejä tästä.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *