Eija-Riitta Korhola maaliskuussa Burmaan – tapaa presidentin ja hallituksen edustajia

15.2.2012

Lehdistötiedote 15.02.2012

– MEP Eija-Riitta Korhola tapaa maaliskuun lopussa Burman presidentin Then Seinin sekä hallituksen edustajia. Korhola on saanut kutsun ihmisoikeusjärjestö First Step Forumin puheenjohtajan ominaisuudessa ja tapaa matkallaan myös ihmisoikeusaktivisteja mukaan lukien demokratialiikkeen johtajan Aung San Suu Kyin.

Viime kuukausien aikana Burman uusi siviilihallinto on armahtanut vankeja, joiden joukossa on myös poliittisista syistä kuolemaantuomittuja. Demokraattisia uudistuksia on pidetty osin julkisuuskuvan kohentamisena ja siviilihallintoa näennäisenä, mutta kehitystä on silti noteerattu myönteisesti. EU:n ulkoministerit ovat ilmaisseet valmiutensa ryhtyä purkamaan asteittain Burmaa koskevia pakotteita, jos myönteinen kehitys jatkuu. Ensimmäiseksi unioni peruu osan Burman viranomaisten matkustamista koskevista rajoituksista.

Aung San Suu Kyi vetosi kuluneella viikolla länsivaltoihin, jotta ne odottaisivat huhtikuisia vaaleja varmistaakseen niiden vapauden ja puolueettomuuden, ennen kuin pakotteet poistetaan.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *