Warning: Illegal string offset 'filter' in /var/www/fs1/5/korhola/public_html/wp-includes/taxonomy.php on line 1442

Blogi

20.joulukuu 2011 - 16:34

Joulukirje Brysselistä 20.12.2011

Hyvät ystävät, lämmin joulutervehdys Brysselistä

Vuoden viimeinen työviikko on meneillään europarlamentissa. Jotkut mepit ovat jo päässeet lomille mutta meillä on sisämarkkinavaliokunnassa ja teollisuusvaliokunnassa vielä iso urakka. Molemmissa valiokunnissa käsitellään matkapuhelinten verkkovierailumaksuja, jota koskevaa lainsäädäntöä uudistamme. Minä vastaan asiasta sisämarkkinavaliokunnan puolella.

Alkuvuodesta vastasin radiotaajuuspolitiikasta ja nyt siis matkapuhelinten roamingista. Kyseessä ovat tämän kauden isoimmat telealan lainsäädäntöpaketit, ja olen hyvin innoissani vastuusta, jota osakseni on tullut. Aihe on myös harvinaisen kiinnostava tavallisen kansalaisen kannalta; haluamme estää vastaisuudessa ne laskushokit, jotka tulevat, kun älypuhelin on unohtunut päälle ja lataa ulkomailla nettidataa kalliilla taksoilla.

Meppien viisivuotinen pesti tulee samalla puoliväliin, ja omalla kohdallani se on kolmannen kauden keskikohta: jo kaksitoista ja puoli vuotta on kulunut näissä merkeissä. Se tuntuu aika uskomattomalta, sillä se vastaa koko kouluaikaani kansakoulusta ylioppilaaksi. Vähintään yhtä paljon koen myös oppineeni. Sisämarkkinoiden lisäksi teen teollisuus- ja energiavaliokunnassa töitä sekä osallistun ihmisoikeuksia koskevien kiireellisten päätöslauselmien laatimiseen.

Ensi vuoden puolella työ jatkuu entisenlaisena muuten, mutta palaan takaisin ympäristövaliokuntaan ja jätän sisämarkkinat. Koko ajan olen seurannut myös ilmastopolitiikkaa, nyt myös erityisen akateemisissa merkeissä.

Minulla on ollut monella tapaa rankka vuosi, kun 31 vuotta kestänyt ja kantanut liitto päättyi ja olen opetellut elämään yksin. En ole selitellyt tai kommentoinut yksityisasioita julkisuuteen enkä tee sitä nytkään. Totean vain että joskus vuodet eivät ainoastaan vieri; ne vyöryvät ja tapahtuu odottamatonta. Elämä ja usko kantaa kuitenkin joka tilanteessa ja joka päivä. Olen kiitollinen menneestä ja uskon tulevaisuuteen Jumalan varjeluksessa.

Minä purin osan suruani väitöskirjatyöhön, joka oli jo jonkin aikaa repsottanut kesken. Kirjoitin sitä koko kesäloman ja pitkin syksyä kaikella vapaa-ajalla, jätin työn professorille viikko sitten, ja nyt teen vaadittavaa korjailu- ja hiontatyötä. Väittelen – toivottavasti – teoreettisen filosofian alalla, ja tutkimusaiheeni liittyy tieteenfilosofiaan, ilmastotieteen ja ilmastopolitiikan rajapintaan.

Väitöskirjatyön takia olen ollut varsinainen erakko. Nyhjäsin yksin maalla koko kesän, kirjoitin ja juoksin lenkkejä, en tavannut juuri ketään, enkä myöskään ehtinyt kolumnoimaan tai bloggaamaan yhtä aktiivisesti kuin minun on totuttu näkevän. Mutta toivottavasti tähän työhön kanavoitu energia hyödyttää jollakin lailla, ja bloggaustaitonikin palaavat.

Ihmisoikeusasioita en ole kuitenkaan jättänyt retuperälle. First Step Forum, jonka puheenjohtaja olen, täyttää tammikuussa kymmenen vuotta. Olemme saaneet tehdä uskomattoman kiinnostavia projekteja maailmalla, ja äskettäin vierailin Egyptissä juuri Tahririn aukion mellakoiden aikaan. Jouduin itse asiassa keskelle mellakkaa kun taksikuski ei uskaltanut jatkaa matkaa vaan jätti meidät tuolle aukiolle. Tapasin matkalla maan kristittyä vähemmistöä mutta kävin myös Arabiliiton päämajassa ja sovimme vuosittaisesta neuvotteluyhteistyöstä.

Olen siis innostunut, työstäni ja tehtävästäni kiitollinen ja valmistaudun joulutaukoon. Töitäni en ole tehnyt yksin, levätä saavat toivottavasti myös fantastiset avustajani Miikka Nieminen ja Outi Teiskonlahti, kotimaassa Kristian Kokkola. Syksynä meillä oli myös ilo pitää ihanaa Linda Mustosta harjoittelijana, ja kevääksi odotamme Cecilia Pellosniemeä.

Hartaasti kaivattu loma alkaa keskiviikkona, kun lennän Suomeen Brysselistä. Yritän etsiä jonkin oikoreitin ehtiäkseni tehdä jouluvalmistelut ja ottaa vastaan sen rauhan, sillä edeltävät viikot eivät ole antaneet mahdollisuutta minkäänlaisiin joulupuuhiin.

Tämän viestin olen tapani mukaan lähettänyt kaikille teille, jotka tavalla tai toisella olette olleet sähköisissä tekemisissä kanssani, tilaamalla uutiskirjeen, joku myös ehkä annettuaan kolumnipalautetta, toinen moitittuaan/kehuttuaan äänestyskäyttäytymistäni. Jos et halua näitä katsauksia, lähetä viesti niin korjaamme tilanteen.

Lämmin kiitos jälleen kaikista saamistani viesteistä, ne ovat tuottaneet iloa. Tervetuloa jatkossakin kotisivuilleni www.korhola.com , josta voi lukea paljon lisää, mm. nettipäiväkirjaa, kolumneita, tiedotteitani.

Huomenna on vuoden pimein päivä, sitten luonto lähtee taas valtavalla voimalla kohti valoa ja kesää. Toivotan kaikille ystäville joulurauhaa sydämeen Pekka Simojoen Tulkoon joulu sanoilla – tätä laulua olen kuunnellut jo monta kertaa. Kiitän kuluneesta vuodesta ja toivotan voimia ja siunausta seuraavalle.
Eija-Riitta

Tulkoon Joulu

Niityllä lunta, hiljaiset kadut,
taakse jo jäänyt on syksyn lohduttomuus.
Muistojen virta, lapsuuden sadut.
Sanoma joulun on uusi mahdollisuus.

Joulu on taas, riemuitkaa nyt
Lapsi on meille tänä yönä syntynyt
Tulkoon toivo kansoille maan, pääsköön vangit vankiloistaan
Uskon siemen nouskoon pintaan, olkoon rauha loppumaton.
Joulu on taas, kulkuset soi. Jossakin äiti lasta seimeen kapaloi
Tulkoon juhla todellinen, tulkoon Jeesus Herraksi sen
Tulkoon rakkaus ihmisrintaan, silloin joulu luonamme on.

Tahtoisin päästä paimenten mukaan,
unohtaa kiireen ja melun rasittavan.
Aamu kun koitti, tiesikö kukaan,
tuo yksi joulu sai muuttaa historian.

Ikuisen joulun, jos tahdot löytää,
sydämes avaa ja kohtaat Vapahtajan.
Et löydä juhlaa, et joulupöytää,
löydät vain seimen ja tallin koruttoman.

Joulu on taas, riemuitkaa nyt
Lapsi on meille tänä yönä syntynyt
Tulkoon toivo kansoille maan, pääsköön vangit vankiloistaan
Uskon siemen nouskoon pintaan, olkoon rauha loppumaton.
Joulu on taas, kulkuset soi. Jossakin äiti lasta seimeen kapaloi.
Tulkoon juhla todellinen, tulkoon Jeesus Herraksi sen
Tulkoon rakkaus ihmisrintaan, silloin joulu luonamme on.

Share Button