Bahrain

17.11.2011

Arvoisa puhemies,

arabikevään demokratiaa peräävät mielenosoitukset levisivät myös Bahrainiin, jossa on hiljattain noussut esille 47 lääkärin ja sairaanhoitajan pidätys. Heitä syytetään yllytyksestä ja osallisuudesta hallituksen kaatamiseen voimakeinoin, vaikka todellisuudessa heidän konkreettiset rikkeensä ovat lääkärin etiikan seuraaminen ja haavoittuneiden mielenosoittajien hoitaminen.

On huomattava, että Bahrainissa 30 prosenttia väestöstä muodostava sunnimuslimiväestö on hallinnut maata jo 1700-luvulta lähtien. Ei siis ihme, että enemmistön muodostava shiiamuslimiväestö protestoi poljettujen oikeuksiensa puolesta monarkiaa vastaan. Uudistusvastaisuudesta kielivät niin ihmisoikeusaktivisteille ilman asianmukaisia perusteita annetut ankarat tuomiot kuin myös kovan luokan sensuuri internetissä. Protestit on tavan mukaisesti taltutettu voimakeinoin.

Bahrainin tulisi kunnioittaa kansainvälisiä ihmisoikeuksia ja sallia avoin dialogi, mikä voisi auttaa tarvittaviin yhteiskunnallisiin muutoksiin. Todelliset arabikevään vaikutukset voimme analysoida vasta myöhemmin.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *