Lose-lose (Nykypäivä)

Nuorena vietetty aika opiskelijana Wienissä ja ahkera matkustelu ankean Itä-Euroopan rautaesiripun maisemissa teki kai sen, että olen aina kokenut eurooppalaisen yhteistyön myönteisenä. Periaatteellinen EU:lla pelottelu ei siksi ole koskaan tuntunut uskottavalta. Päinvastoin olen niitä euroopparakastajia, joiden on vaikea kuunnella Oodia ilolle kuivin silmin, ja Schumanin nerokas julistus saa aina aikaan kylmät väreet.

Siksi tuntuukin kummalliselta katsella unionissa ympärilleen ja todeta, että EU-myönteisyyteni saa kolhuja ihan itsestään. En näe toista maanosaa, joka olisi yhtä hartaasti keskittynyt oman taloutensa tuhoamiseen ja omien työpaikkojensa ulosliputtamiseen systemaattisen viistolla lainsäädännöllä. Periaatteessa EU-myönteisestä tulee näissä oloissa käytännössä EU-kriittinen. Joudun olemaan samaa mieltä monesta yksityiskohdasta Timo Soinin kanssa.

Se ottaa päähän entistä enemmän, kun Soini jäi hallituksen ulkopuolelle. Ja pahoin pelkään, että silkkaa pelkuruuttaan. Suomen kansaa on höynäytetty äänestämään sellaisia, jotka eivät alun alkaenkaan tavoitelleet oikeaa vastuunkantoa.

Mitä se tarkoittaa? Sitä, että jatkossa Soini on pelkkä puhuva pää. Opposition saa rauhassa unohtaa. Mitä käyttöä on rohkeilla mielipiteillä, joiden esittäjiltä puuttuu rohkeus ja likoonlaittautuminen?

Mutta pakko sanoa, että kokoomuslaisena masentaa myös hallituskonsepti ja siitä kiirineet jutut, jotka tätä kirjoitettaessa ovat tietenkin vielä varmistamattomia. Mitä ihmettä me teemme kokoomushallituksella, joka toteuttaa vihervasemmistolaista politiikkaa? Tai pelkkiä kompromisseja. Mitä käyttöä on aroilla mielipiteillä, vaikka esittäjillä riittäisikin kanttia ja sisua?

Toivoisin olevani väärässä, mutta nyt tuntuu siltä että meillä on win-win-tilanteen sijasta lose-lose. Suomi häviää ja Eurooppa häviää.

Listaan harminaiheita:

Kunhan aikaa kuluu, tulee ilmeiseksi kuinka järjetön idea vaikeina talousaikoina on rakentaa energiapolitiikkaa kannattamattomuuden varaan. Se ei ole fiksua helppoinakaan aikoina mutta nyt se on vastuutonta. Alikehittyneen ja alisuorittavan uusiutuvan energian massiiviset tukimuodot vääristävät energiamarkkinoita ja hidastavat oikeasti tehokkaita innovaatioita.

Ympäristöasioiden antaminen vihreiden käsiin on painajainen, johon ei enää pitäisi olla varaa. Se tietää, ettei mitään muutosta tule siihen politiikkaan, joka on vallalla EU:ssa jo nyt. Kurjinta on tietysti, että ympäristö kärsii yksipuolisesta hevoskuurista, joka kohdistuu eurooppalaiseen tuotantoon. Likaisemmat toimijat EU:n ulkopuolella saavat kilpailuedun, ja tuotanto siirtyy sinne.

Jos Suomi olisi nyt fiksu, se satsaisi kotimaiseen puhtaaseen, vähäpäästöiseen ja turvalliseen ydinvoimaan ja huolehtisi jatkoluvista. Saksan paniikkipäätös tietää energianhinnan kasvua ja fossiilisen energian massiivista lisäystä. Ilmanlaadun kannalta kyseessä on tragedia. Fukushimassa ei yksikään kuollut säteilyyn. Sen kymmenettuhannet kuolonuhrit löytyvät Euroopasta lisääntyvän hiilenpolton seurauksena.

Share Button

421 kommenttia artikkeliin “Lose-lose (Nykypäivä)

 1. Paluuviite: lance
 2. Paluuviite: Gene
 3. Paluuviite: Alan
 4. Paluuviite: Dwight
 5. Paluuviite: Homer
 6. XEvil-paras captcha – ratkaisutyökalu rajattomalla määrällä ratkaisuja, ilman lankarajoja ja suurinta tarkkuutta!
  XEvil 5.0 tukee yli 12.000-tyyppisiä kuvia-captcha, mukana ReCaptcha, Google captcha, Yandex captcha, Microsoft captcha, Steam captcha, SolveMedia, ReCaptcha-2 ja (kyllä!!!) ReCaptcha – 3 myös.

  1.) Joustavasti: voit säätää logiikkaa vakiomuotoisille kapteeneille
  2.) Helppo: käynnistä vain XEvil, paina 1 painiketta-ja se hyväksyy automaattisesti captchas sovelluksesta tai skripti
  3.) Nopea: 0,01 sekuntia yksinkertaisille kapteeneille, noin 20..40 sekuntia ReCaptcha-2: lle ja noin 5…8 sekuntia ReCaptcha-3: lle

  Voit käyttää Xeviliä millä tahansa SEO/SMM-ohjelmistolla, millä tahansa salasanatarkistimen jäsentimellä, millä tahansa analytiikkasovelluksella tai millä tahansa mukautetulla skriptillä:
  XEvil tukee useimpia tunnettuja anti-captcha-palveluita API: 2Captcha.com, RuCaptcha.Com, AntiGate.com (Anti-Captcha), DeathByCaptcha, etc.

  Kiinnostaako? Vain etsiä YouTube ”XEvil” lisätietoja
  Lue tämä-sitten se toimii! 😉

  Huomioon, Lolitobug3268

  XEvil.Net

 7. Держите промокод 1xbet при регистрации на сегодня на сайте компании и получи УВЕЛИЧЕННЫЙ бонус за первый депозит на сумму до 6500 рублей.

 8. Рабочий промокод 1xbet при регистрации на сегодня и действительный на весь 2021 год только сегодня для вас. Можете скопировать данный промокод 1хбет у нас на сайте прямо сейчас.

 9. Безграничный Промокод Икс Бет 2021 перейти на сайт: mfm

 10. Рабочий Промокод 1 хБет при Регистрации перейти на сайт: adslgr

 11. Действующий Промокод xBet на Сегодня перейти на сайт: peling

 12. Бонусный Промокод 1 хБет на 2021 год перейти на сайт: mskomi

 13. Свежий Промо Код хБет на Фрибет перейти на сайт: rg62

 14. Бесплатный Промо Код 1х Бет на Ставку перейти на сайт: revline

 15. Горячий Промо-код хБет на 2021 год перейти на сайт: rumol

 16. Рабочий Промо-код 1 хБет при Регистрации перейти на сайт: hdmedia

 17. Надежный Промо-код 1 Икс Бет на Фрибет перейти на сайт: sstkvik

 18. Бонусный Промокод Икс Бет на Фрибет перейти на сайт: vmv

 19. Бесплатный Промо-код хБет на 2021 год перейти на сайт: booksss

 20. Свежий Промо Код 1 хБет на Ставку перейти на сайт: lebo

 21. Предоставляет порно видеочаты в режиме реального времени с самыми горячими моделями. Смотрите на тысячи моделей онлайн и наслаждайтесь. http://rt.ruletka18.com

 22. В начале нового знакомства с девушками в чат рулетке ваши отношения кажутся идеальными, особенно если речь идёт о конфетно-букетном периоде,. http://rt.ruletka18.com

 23. Видеочат «Рунетки» является одним из ведущих лидеров секс и порно чатов Интернета, бесплатный порно видеочат Рунетки.. Здесь Вы всегда сможете найти сотни симпатичных. http://rt.chatrulet-18.com

 24. Анонимный чат, беседа с попутчиком, диалог с незнакомцем. Любой желающий сможет перейти в личный чат с вами. О вас. Введите пару слов о себе, чтобы привлечь собеседников. http://rt.chat-ruletka-18.com

 25. I’ve been browsing online more than three hours nowadays, yet I never discovered any interesting article like yours. It is beautiful price sufficient for me. In my opinion, if all webmasters and bloggers made just right content as you did, the net will probably be a lot more helpful than ever before.

 26. Купить права на сайте prava112 это: быстро, надежно и главное честно. Оформление прав не потребует много сил и времени, организация права112 все сделает за вас и останется всего лишь получить готовый документ. https://voditelskie-prava-oficialno-cherez-gibd.webflow.io/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *