Indonesia ja hyökkäykset vähemmistöjä vastaan

7.7.2011

Arvoisa puhemies, Indonesian uskonnollisten vähemmistöjen tilanne vaatii kiireellistä huomiotamme. Ihmisiä on pidätetty, kidutettu ja tapettu. Määrä on kasvava, ja asialle on tehtävä jotain.

Hyökkäykset ovat ristiriidassa Indonesian pluralismin perinteen ja kulttuurisen harmonian arvostuksen kanssa. Iskujen kohteeksi ovat joutuneet niin kristityt, buddhalaiset kuin muslimeina itseään pitävät ahmadit. Esimerkkinä voin mainita helmikuun kahdeksannen päivän tapahtumat: tuolloin sadat ihmiset sytyttivät kolme kirkkoa palamaan ja hyökkäsivät papin kimppuun Javan kaupungissa.

Syynä hyökkäykseen oli se, että islamia heidän näkemyksensä mukaan loukannut kristitty oli saanut vain viiden vuoden vankeustuomion kuolemantuomion sijaan.
Viimeisen kuuden vuoden aikana kristittyjä kirkkoja vastaan on hyökätty 430 kertaa. Esimerkkejä olisi paljon kaikista uskonnollisista vähemmistöistä, ja ihmisoikeusloukkaukset ovat toinen toistaan vakavampia.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *