Guantánamo: välitön päätös kuolemantuomiosta (keskustelu)

9.6.2011

Arvoisa puhemies, olemme varmasti kaikki yhtä mieltä siitä, että EU:n on edelleen jatkettava tiivistä yhteistyötä kansainvälisen terrorismin kitkemiseksi. Mutta meidän on tehtävä vahvemmin selväksi se, ettei terrorismin vastaista sotaa voida käydä ihmisoikeuksien ja muiden perustavien arvojen kustannuksella.

EU on pitkään vastustanut kidutusta ja kuolemantuomiota ja tämä pätee myös al-Nashirin tapauksessa. Kaksi merkittävää periaatetta on pidettävä mielessä: ehdoton ei kuolemantuomiolle ja se, että terrorismin vastaisen sodan on oltava myös terrorismin syiden vastaista sotaa. Kuten tiedätte, transatlanttiset suhteemme perustuvat pitkälle jaettuihin arvoihin, kuten universaaleihin ihmisoikeuksiin ja oikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin. Siksi Yhdysvaltojen on tarkasteltava sotilastuomioistuimiaan, suljettava Guantánamo ja pidättäydyttävä kidutuksesta kaikissa tapauksissa.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *