Korhola: ”Eurooppa tarvitsee kunnianhimoisen radiotaajuusohjelman”

10.5.2011

Eija-Riitta Korhola on vastannut sisämarkkinavaliokunnan kannasta Euroopan ensimmäisessä radiotaajuuspoliittisessa ohjelmassa, josta Euroopan parlamentti äänestää tänään. Korhola peräänkuuluttaa eteenpäin katsovaa ja kunnianhimoista taajuuspolitiikkaa, joka edesauttaa uusia innovaatioita ja globaalia kilpailukykyä. Tämä on olennaista kun etsimme Euroopalle uusia väyliä talouskasvuun.

Suomi on teknologian edelläkävijöitä ja suunnitelma EU:n laajuisesta radiotaajuuspolitiikasta on herättänyt paljon kiinnostusta useilla sektoreilla.

"Radiotaajuudet ovat niukka luonnonvara ja julkinen hyödyke, jonka osalta meidän pitää pyrkiä nykyistä huomattavasti tehokkaampaan käyttöön", Korhola toteaa. "Radiotaajuuspoliittisen ohjelman päätavoitteita ovat laajakaistaliittymien saatavuus koko EU:n alueella vuoteen 2013 mennessä sekä nopeat nettiyhteydet vuoteen 2020 mennessä".

Parlamentin jäsenet ovat tukeneet sääntöjä siitä, että langattomille nettipalveluille jaetaan "digitaaliylijäämä" (eli 800 MHz alue) eli radiotaajuudet, jotka vapautuivat, kun siirryttiin analogisesta digitaaliseen televisioon. Näin internetyhteydet voitaisiin laajentaa koko EU:n alueelle. "Paras kapasiteetti ja suurin nopeus tarjoaisivat parhaan pohjan kilpailulle ja innovaatioille".

Langattomat nettipalvelut, ja nimenomaisesti mobiilisektori, tarvitsee kipeästi uusia taajuuksia, sillä älypuhelinten ja muiden vastaavien langatonta verkkoa hyödyntävien laitteiden myynti ja käyttö on kasvanut rajusti viime vuosina. "Taajuuksien puute ei saa olla innovaation jarru kun kehitämme uutta teknologiaa ja palveluita", Korhola selventää.

"Aasiassa ja USA:ssa kasvava tarve on jo otettu huomioon; on siis erityisen tärkeää että EU:ssa ymmärrämme asettaa tarpeeksi kunnianhimoiset tavoitteet pitääksemme kiinni kilpailukyvystä tällä sektorilla".

Lisätietoja:
Eija-Riitta Korhola 040-5360326
Poliittinen avustaja Outi Teiskonlahti +32.475905687

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *