Japanin ydinvoimalaonnettomuuden opetukset Euroopan ydinturvallisuuden kannalta

7.4.2011

Arvoisa puhemies, minäkin olen pettynyt siihen, että parlamentti ei pystynyt lähettämään tasapainoista ja maltillista viestiä. On selvää, että Fukushiman ydinvoimalan kärsimät vahingot ovat katastrofi, mutta kuolonuhrien lopullista määrää ei lasketa tuhansissa eikä sadoissa, ehkä ei edes kymmenissä.

Vakavimman alueella mitatun maanjäristyksen seurauksena tuhoutuneet tiet, sillat, rautatielinjat ja rakennukset vaativat arviolta 30 000–40 000 ihmishenkeä. Pitäisikö meidän kaiken varalta tuhota EU:ssa kaikki tällaiset rakenteet? Tämä on kysymykseni.

Vika Japanissa ei ole ydinteknologiassa, vaan sijainnissa. Euroopan paniikkireaktio ei tästä syystä ole vain naurettava, vaan se saattaisi myös vahingoittaa ympäristöä, sillä ydinvoiman tilalle ei ole uskottavaa vähähiilistä vaihtoehtoista energiatarjontaa, ja fossiiliset polttoaineet kukoistavat. Sitäkö me haluamme?

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *