Korhola Obaman rukousaamiaiselle Washingtoniin – tapaa myös Pakistanin vainotuimman poliitikon

1.2.2011

Eija-Riitta Korhola osallistuu torstaina (3.2 ) presidentti Obaman vuosittaiselle rukousaamiaiselle Washingtonissa. Kyseessä on traditio, joka aloitettiin vuonna 1953, ja joka kokoaa vuosittain yhteen valtionpäämiehiä sekä politiikan ja talouselämän vaikuttajia.

Korhola odottaa nyt erityisesti tapaamista ja keskusteluita Pakistanin vähemmistöministeri Shahbaz Bhattin kanssa. Bhattiin kohdistuneet tappouhkaukset ovat lisääntyneet entisestään kuvernööri Salman Taseerin murhan jälkeen. Korhola lähetti viime viikolla kollegoidensa kanssa kirjeen Pakistanin presidentille pyytäen tiukempaa suojelua Bhattille, sekä laati Pakistania koskevan tuoreen päätöslauselman, jonka Euroopan parlamentti hyväksyi täysistunnossaan 20.1.2011.

Yhtälailla kuin joulukuussa 2007 murhattu Benazir Bhutto ja kuukausi sitten murhattu kuvernööri Salman Taseer, ministeri Bhatti on peräänkuuluttanut uskonnonvapautta ajamalla muutoksia kuolemantuomion langettavaan jumalanpilkkalakiin. "Jumalanpilkkalakia käytetään väärin vähemmistöjä vastaan, ja myös perustelemaan sensuuria tai jopa liike-elämässä kilpailijoiden syrjäyttämiseksi markkinoilta", Korhola toteaa Pakistanin tilanteesta. "Niin kauan kuin nykyisen tapaiset porsaanreiät mahdollistavat terroristi- ja ääriliikkeiden saavan omia tavoitteitaan läpi, on vaikea uskoa todelliseen haluun sitoutua demokratiaan".

Euroopan parlamentissa viime vuonna vieraillut Bhatti on saanut juuri tappouhkauksen mm. terroristijärjestöltä "Laskar-e-Toiba"lta; suunnitelman toteuttamisen suhteen ollaan uusimman tiedon mukaan tekemässä jo käytännön järjestelyitä. Bhattin oma poliittinen puolue, PPP (Pakistan People's Party) ei ole avoimesti tukenut ministeriään tilanteen kiristyessä, vaan on ottanut varovaisen linjan ollakseen ärsyttämättä ääriryhmiä, joiden valta tuntuu kasvavan.

Tapaaminen Washingtonissa tarjoaa mahdollisuuden keskustella, mitä vielä on tehtävissä. Korholan viikko Washingtonissa päättyy ihmisoikeusjärjestö First Step Forumin vuosikokoukseen.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *