Kirje Päivi Räsäselle

22.10.2010

Iltalehti pyysi minulta tekstiä Sano se kirjeessä- palstalle (Viikonvaihde-liite 23.10. s.3) Päivi Räsäselle. Pienessä tilassa ei voi sanoa kuin vähän. Koska se vähäkin oli leikattu olennaisilta kohdin, julkaisen kirjeen tässä sellaisena kuin minä sen kirjoitin:

Hyvä Päivi

Pidän rohkeista naisista. Sinä taidat Päivi olla sellainen.

En pidä tämän homokeskustelun maanisuudesta. Sydäntäni on särkenyt sen kovuus. Homoja on esineellistetty haastatteluissa, pamfleteissa ja nettipalstoilla. Mutta myös sinua on loukattu yli kohtuuden.

Oletko ajatellut viedä KD:n eduskuntaryhmän vierailulle SETAan? Ehdotin tätä aikoinaan, kun olin riveissänne. Ette ehkä muuta mielipidettänne mutta olen varma, että asenteessa jokin sulaa. Jos lapsesi tai hänen paras kaverinsa olisi homo, tunnistaisit sävyeron.

Lopeta murehtiminen kirkosta eroamisista. Ei se ole sinun syysi. Istu lisää Niilon sylissä – ja muistat, että homokin on sylinkipeä ihminen.

Haluaisin tavata sinut yhdessä Heini Junkkaalan kanssa. Ehkä me nauraisimme ja itkisimme. Näitkö hänen viisaan näytelmänsä Kristuksen Morsian?

Lukemiseksi suosittelen Martin Luther Kingin elämäkertaa. Tiesitkö, että etelän valkoiset kristityt uhkailivat ja syyttivät hänen uskoaan liberalismin myrkyttämäksi, kun hän ajoi kansalaisoikeuksia mustille? Kingin oli paastottava ja rukoiltava vankilassa monta päivää voidakseen antaa anteeksi.

Toivon sinulle voimia. Ja uskallusta kuunnella toista ihmistä – sellaisena kuin hän on, ilman valmiita tulkintoja.

Terveisin Eija-Riitta

http://www.youtube.com/watch?v=gWYtkn_8D-g

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *