Humanitaarisesta tilanteesta Pakistanin tulvien jäljiltä

6.9.2010

Arvoisa puhemies

Haluaisin ensiksikin välittää pahoitteluni kaikille pakistanilaisille ihmishenkien menetyksen johdosta. Haluaisin myös kiittää komissaari Georgievaa hänen ponnisteluistaan saada Pakistanin tilanne pikaisesti käsittelyyn.

EU:lta ja maailmalta kesti jonkin aikaa käsittää tuhon laajuus. Nyt, kun ymmärrämme paremmin tulvauhrien tarpeet, reaktiomme pitää olla nopea ja sen pitää vastata mainittuihin tarpeisiin. Meidän tulee toimittaa sekä taloudellista että materiaalista tukea varmistaen, että apu saavuttaa jokaisen sen tarpeessa olevan vähemmistöihin kuuluvat mukaan lukien.

Emme saa myöskään unohtaa, että Pakistan on etulinjassa taistelussa terrorismia ja ääriliikkeitä vastaan. Mikäli epäonnistumme avunannon tehokkaassa toteuttamisessa, köyhyys ja epätoivo voivat vahvistaa vihamielisiä ryhmittymiä. Kertaluonteinen avustuspaketti ei tule riittämään vaan sen lisäksi tulee avustaa eritoten fyysisen ja henkisen infrastruktuurin jälleenrakennusta esimerkiksi siltojen, teiden ja koulujen muodossa.

Meidän tulee myös ryhtyä pikaisiin toimiin auttaaksemme Pakistania elvyttämään talouselämäänsä. Pakistanilaisten vientituotteiden markkinoille pääsyn helpottaminen ja velkajärjestelyt saattavat olla käänteentekeviä tekoja. Jäsenmaiden tulisi vakavasti harkita velkojen anteeksiantoa auttamiskeinoina tässä tragediassa.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *