Brasilia: Cesare Battistin luovuttaminen

19.1.2010

Arvoisa puhemies,

ymmärrän jossain määrin joidenkin kollegojen turhautumisen Cesare Battistia koskevan päätöslauselman kiireellisyyteen. Joulukuun lopussa presidentti Lula da Silvan annettua kieltävän luovutuspäätöksen Battistista Berlusconi ilmoitti kutsuvansa Brasilian lähettilään takaisin kotiin ja jatkavansa taistelua Battistin luovuttamiseksi takaisin Italiaan. Epäilemättä tämä on osa tuota samaa taistelua.

Se ei kuitenkaan vähennä Battistin rikosten vakavuutta. Hän on pakoillut Italian oikeuslaitosta jo kolme vuosikymmentä ja välttänyt siten toistaiseksi elinkautistuomion murhista. EU:n ja Brasilian väliset suhteet pohjautuvat luottamukseen siinä asiassa, että demokratian ja oikeusvaltion periaatteita sekä ihmisoikeuksia kunnioitetaan. Rikollisen nostamista poliittisen pakolaisen asemaan ei pidä hyväksyä.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *