Korhola: Demareiden ja vihreiden strategia epäonnistui

15.9.2009

Strasbourg, 16.9.2009
Lehdistötiedote – julkaisuvapaa heti

Korhola: Demareiden ja vihreiden strategia epäonnistui

"Euroopan parlamentin määräenemmistön ylittävä äänestystulos oli merkittävä voitto José Manuel Barrosolle tilanteessa, jossa sosialistit ja vihreät lähtivät hakemaan näkyvyyttä kyseenalaistamalla jäsenmaiden ainoan ehdokkaan", arvioi Kokoomuksen varapuheenjohtaja, Euroopan parlamentin jäsen Eija-Riitta Korhola komission puheenjohtajan äänestystulosta.

"Hyväksyntään olisi Nizzan sopimuksen mukaan riittänyt yksinkertainenkin enemmistö, mutta saavutettu määräenemmistötulos ei jätä spekulaatioille mitään sijaa. Tulos tarkoittaa sitä, että myös Lissabonin sopimuksen ollessa voimassa Barroso olisi tullut valituksi. Näin yksi Barroson valinnan vastustajien keskeisistä argumenteista kaatui ja heidän strategiansa epäonnistui."

"Nyt saavutettu tulos on hyvä uutinen Euroopalle, sillä mahdollisimman toimintakykyinen uusi komissio on yhteinen etumme sekä talous- että ilmastohaasteiden edessä. Tulos lupaa hyvää myös Suomen painaville salkkuhaaveille", arvioi Korhola.

Lisätietoja:
Eija-Riitta Korhola, puh: +358 40 536 0326, eija-riitta.korhola@europarl.europa.eu, www.korhola.com
Poliittinen avustaja Miikka Nieminen, puh: +33 3 88 177 472, gsm +32 473 392 288

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *